Tudi Lavezzija premamil kitajski denar

Argentinec Ezequiel Lavezzi je zapustil PSG in postal član kitajskega kluba Hebei China Fortune, njegova letna plača bo 13 m evrov.

Objavljeno
17. februar 2016 12.45
M. Ž.
M. Ž.

Pariz - Kitajski nogometni klubi so v svoje vrste zvabili novega nogometaša iz Evrope. Za zadnji nakup je poskrbel Hebei China Fortune, ki se je okrepil z argentinskim napadalcem Ezequielom Lavezzijem iz Paris Saint-Germaina.

30-letni Argentinec je za Parižane igral od leta 2012. V tej sezoni je igral na 24 tekmah, od tega šestnajstkrat v francoskem prvenstvu, kjer pa je bil le trikrat uvrščen v prvo enajsterico.

Zdaj se je odločil, da sprejme bogato ponudbo kitajskega prvoligaša, s katerim je podpisal dvoletno pogodbo, po kateri bo letno zaslužil vrtoglavih 13 milijonov evrov. Skupna vrednost prestopa je 30 milijonov evrov, Paris Saint-Germain pa bo prejel le približno šest milijonov.

Kitajski nogometni klubi so bili v tem prestopnem roku zelo aktivni, med drugimi so se na Kitajsko preselili še Ramires (Chelsea), Alex Teixeira (Šahtar), Gervinho (Roma), Fredy Guarin (Inter) in Jackson Martinez (Atletico).

Prestopni rok se na Kitajskem konča 26. februarja, prvenstvo pa se začne 3. marca.