Tudi Realu in Atleticu rdeča luč za nakupe

FIFA je kaznovala Real Madrid in Atletico Madrid, ki do januarja 2017 ne bosta smela registrirati novih igralcev.

Objavljeno
14. januar 2016 16.14
Š. Ro.
Š. Ro.

Madrid - Podobna kazen, ki jo je pravkar prestala Barcelona, čaka še druga dva vodilna španska nogometna kluba. Real Madrid in Atletico Madrid v naslednjih dveh prestopnih rokih ne bosta smela registrirati novih igralcev, je odločila disciplinska komisija Mednarodne nogometne zveze (FIFA), saj sta v preteklih letih kršila pravila mednarodnih prestopov, trgovala sta namreč z mladoletnimi igralci.

Prepoved transferjev se bo začela v julijskem prestopnem roku in se zaključila januarja 2017. Poleg tega bo moral Atletico, za katerega brani slovenski reprezentant Jan Oblak, plačati tudi denarno kazen v višini 900.000 švicarskih frankov (820.000 evrov), Real pa 360.000 frankov (330.000 evrov).

»Omenjena kluba sta kršila precej določil glede mednarodnih prestopov in prve registracije mladoletnih igralcev, kot tudi nekaj drugih predpisov glede registracije in igranja določenih nogometašev na tekmovanjih,« je komisija zapisala v izjavi za javnost.

Oba madridska kluba sicer v tem času igralce lahko kupila, vendar pa teh okrepitev v času kazni ne bosta mogla registrirati, zato ti igralci tudi ne bodo mogli igrati. Podobno je Barca storila z Ardo Turanom, ki je od poletnega prestopnega roka član kluba, a je v katalonskem dresu debitiral šele nedavno.

V tem prestopnem roku je Atletico sicer že ujel Augusta Fernandeza iz Celte Vigo, trenerju Diegu Simeoneju pa bo znova na voljo Matias Kranevitter, ki je kot posojeni nogometaš igral za River Plate. Pri Realu se novi trener Zinedine Zidane šele spoznava z dosedanjimi igralci, o novih pa še ni bilo govora.