Tuja prvenstva: Prvi derbi dneva Liverpoolu, remi v Porurju

Odlično nogometno soboto je z zmago na lokalnem derbiju proti Evertonu odprl Liverpool. Schalke : Dortmund 1:1.

Objavljeno
01. april 2017 17.24
Britain Soccer Premier League
N. Gr.
N. Gr.

Liverpool - Z znamenitim Merseyside derbijem se je začela fascinantna nogometna sobota. Oba kluba iz Liverpoola sta bila pred tekmo kljub težavam v dobri formi, Everton je bil celo najbolj uspešna ekipa lige v koledarskem letu 2017. A na Anfieldu je Liverpool hitro vzel stvari v svoje roke, Sadio Mane je po lepi samostojni akciji v kazenskem prostoru zadel že v sedmi minuti.

Everton kljub mladi zasedbi ni deloval prestrašeno, pogumno so se spustili v boj z Liverpoolom in navijači, kar se jim je obrestovalo v 28. minuti, ko je po predložku iz kota izenačil Matt Pennington. A tudi veselje modrih ni trajalo dolgo, že tri minute kasneje je z levega roba kazenskega prostora v desni zgorni kot Evertonovega gola neubranljivo zadel Philippe Coutinho. Liverpool je v drugem polčasu kraljeval na igrišču, zanesljivo in pomembno zmago je v 60. minuti potrdil Divock Origi

Chelsea izgubil proti Palaceu

Nogometaši Chelseaja so šele drugič v koledarskem letu 2017 morali priznati premoč tekmecem. Tokrat je bil z 2:1 boljši Crystal Palace, ki pod vodstvom Sama Allardycea končno dobiva obrise trdne ekipe, kakršne so po godu »velikega Sama«. Tokrat so nogometaši Palacea, ki jih v bitki za obstanek čaka zelo težko delo, v obrambi stali mnogo bolje, tudi po golu Cesca Fabregasa v 5. minuti pa se niso predali.

Wilfried Zaha je izenačil že pet minut kasneje, Palace je z golom le dve minuti kasneje popeljal napadalec Christian Benteke. Chelsea je bil nekoliko v šoku, a so se glavni kandidati za naslov angleškega prvaka kmalu pobrali. Diego Costa ni imel svojega dne, priložnosti je zapravljal po tekočem traku, obramba Palacea pa je nekajkrat posredovala v zadnjem trenutku, da žoga ni prečkala golove črte.

Po pravi drami na koncu tekme - sodnik jo je podaljšal za kar 10 minut - se je Crystal Palace v londonskem dvoboju vendarle veselil zelo pomembne zmage, Chelsea pa kljub porazu ohraja varno prednost pred Tottenhamom. Moštvo iz severnega Londona je danes premagalo Burnley z 2:0. 

V Gelsenkirchnu brez zmagovalca

Vroč derbi s severa Nemčije med Schalkejem in dortmundsko Borussijo se je končal brez zmagovalca. Borussija je tekmo začela zelo dobro in v napadu igrala kombinatorno, predvsem Ousmane Dembele in Pierre Emerick Aubameyang sta bila praktično nezaustavljiva, a sta obenem tudi zapravila kopico lepih priložnosti. 

V drugem polčasu je po nesebični podaji Shinjija Kagawe, ki v zadnjih tednih spet spominja na vrhunsko izvedbo Japonca izpred nekaj let, Aubameyang vendarle zadel. Schalke je bil prisiljen opustiti defenzivno igro in se podati v lov za izenačenjem, Dortmundu se je na drugi strani odprlo še več prostora. Dembele in Aubameyang sta zapravila še nekaj priložnosti, kar je kaznoval mladi Thilo Kehrer s prvim zadetkom v dresu Schalkeja. 

Do konca tekme se izid ni več spremenil, bi pa Schalke v sodniškem dodatku moral dobiti enajstmerovko, saj je Marca Bartro žoga v kazenskem prostoru zadela v roko. Kljub vsemu je Schalke lahko zadovoljen z remijem, Borussiji pa je Leipzig z zmago nad Darmstadom (4:0) spet pobegnil na pet točk prednosti. Bayern je s kar 6:0 razbil Augsburg, trikrat je zadel Robert Lewandowski, dvakrat pa Thomas Müller, ki se v zaključku sezone prebuja. Bavarci pred četrtfinalnim obračunom z Realom kažejo vse boljšo formo, zato se obeta prava poslastica.