Italijani v drugem delu dotolkli mlade Slovence

Slovenska reprezentanca do 21 let je v svoji četrti kvalifikacijski tekmi doživela še drugi poraz z Italijani.

Objavljeno
08. oktober 2015 18.41
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Koper - Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let se je večji del svoje četrte tekme v kvalifikacijah za EP 2017 dobro kosala z mlado italijansko zasedbo, na koncu pa je morala še drugič v tem ciklusu priznati premoč zahodnim sosedom. »Azzurrini« so bili v Kopru na koncu boljši s kar 3:0.

Gostje so borbene Slovence strli v zadnji četrtini tekme, ko so do tedaj razpoloženega Grego Sorčana ugnali kar trikrat. Led je v 71. minuti prebil rezervist Gaetano Monachello, ki je vratarja Gorice ugnal tudi v 84. minuti. Zadnji žebelj v krsto izbrancev Primoža Glihe je tri minute kasneje zabil Marco Benassi.

Italijani so slovenske upe ugnali že na septembrski domači tekmi, tedaj z 1:0. Omenjeni tekmi sta bili tudi edini za mlade Italijane, ki s šestimi točkami zdaj vodijo v skupini 2. Šest točk z dveh tekem ima tudi Srbija, medtem ko je Slovenija za enak točkovni izkupiček potrebovala štiri tekme.

»V Italiji smo odigrali tekmo na podobni ravni kot danes. Italijanom takrat ni šlo vse po željah. Ko te namreč enkrat piči kača, se bojiš še palice. To so Italijani danes pokazali, bili motivirani in ko imaš pred sabo tako motivirane igralce, imaš hitro težave v zadnji vrsti,« je po porazu povedal Gliha.

Italijani so se razživeli v drugem delu

Italijani so imeli rahlo terensko premoč že v prvem polčasu, ko so si tudi priigrali nekaj več polpriložnosti za vodilni zadetek. Tiste zares stoodstotne si v prvih 45 minutah niso, podobno kot Slovenci, ki so brez pravega učinka pretili večinoma prek Andraža Šporarja in Luke Zahovića v polprotinapadih.

Do spremembe izida ni prišlo niti v 52. minuti, ko je najlepšo priložnost na tekmi zapravil italijanski napadalec Kingsley Boateng. Hitronogi temnopolti napadalec se je znašel iz oči v oči z Grego Sorčanom, a je bil vratar Gorice tudi v tem primeru uspešnejši. Podobno je bilo osem minut kasneje, ko je poiskusil up Fiorentine Federico Bernardeschi.

Še precej bližje vodstvu pa so bili gostje v 67. minuti tekme. Tedaj je po nesporazumu proti lastnim vratom najprej sprožil Kenan Bajrić, po odboju Sorčana pa se je žoga odbila še na nogo Alberta Cerrija, ki pa ravno tako ni uspel premagati dotlej razpoloženega slovenskega vratarja.

Terensko premoč so »azzurrini« vendarle uspeli kronati v 71. minuti tekme, ko je po podaji Benassija z leve strani igrišča z roba kazenskega prostora sprožil Monachello in presenetil Sorčana, ki je resda močan strel uspel preusmeriti zgolj v levi spodnji kot svojega gola.

Domači so v lovu na izenačujoči zadetek edinokrat zagrozili v 78. minuti, ko je rezervist Leo Štulac nasprotnega vratarja Alessia Cragna s strelom od daleč prisilil, da se je raztegnil kolikor je dolg. Kolikor se je lahko, se je v 84. minuti po vnovičnem poizkusu Monachella z razdalje raztegnil tudi Sorčan, a je bilo to premalo, da se njegova mreža ne bi zatresla še enkrat. Strel nogometaša Atalante je bil preprosto premočan in preveč natančen.

Slovenci so bili po drugem zadetku Italijanov povsem potolčeni, kar je v 87. minuti izkoristil še Benassi in postavil končnih 3:0.

Lestvica skupine 2:

1. Srbija 2 2 0 0 10:0 6
2. Italija 2 2 0 0 5:0 6
3. Slovenija 4 2 0 2 7:4 6
4. Irska 2 2 0 0 3:0 6
5. Andora 5 1 0 4 1:12 3
6. Litva 3 0 0 3 0:9 0