UEFA: Hrvaška zaradi svastike ob točko

Hrvaška reprezentanca bo naslednji dve domači kvalifikacijski tekmi igrala pred praznimi tribunami, prepoved tekem v Splitu.

Objavljeno
23. julij 2015 19.19
Croatia Italy Euro Soccer
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Nyon - Hrvaška nogometna javnost je danes z zanimanjem pričakovala odločitev Evropske nogometne zveze (UEFA), ki je odločala o kazni zaradi incidenta na kvalifikacijski tekmi za euro 2016 proti Italiji. Na zelenico je tedaj nekdo vrisal svastiko, nacistični kljukasti križ, zaradi česar je Hrvaški grozila celo izključitev iz kvalifikacij. Kazen sicer ni tako huda, vseeno je Hrvati ne bodo poceni odnesli.

UEFA je Hrvaški odvzela točko iz dosedanje bere v kvalifikacijah, poleg tega pa bo morala naslednji dve domači tekmi odigrati pred praznimi tribunami. UEFA je ob tem našim južnim sosedom še prepovedala, da še gosti tekme na Poljudu v Splitu, ki je bil prizorišče sporne tekme (1:1), 12. junija letos. Ob tem morajo Hrvati plačati še 100.000 evrov kazni.

Hrvaška bo tako do oktobrske tekme z Bolgarijo ostala na vrhu skupine . Po šestih tekmah ima točko prednosti pred Italijo.