UEFA strogo kaznovala PSG in ManCity

Zaradi nespoštovanja finančnega »fair-playa« naj bi bogata kluba čakala kazen v višini 60 milijonov evrov.

Objavljeno
06. maj 2014 15.34
Posodobljeno
06. maj 2014 15.34
FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-MAN CITY
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Evropska nogometna zveza (UEFA) je uresničila napovedi in izrekla kazni klubom, ki niso spoštovali pravil takoimenovanega finančnega »fair-playa«. Še posebej na udaru sta evropska velikana z arabskimi lastniki: angleški Manchester City in francoski Paris St. Germain. Kot poročajo angleški in francoski mediji, ju čaka kazen v višini 60 milijoni evrov, plače v ekipah pa ne smejo več naraščati.

UEFA sicer kazni še ni uradno potrdila in je zaenkrat tudi ni komentirala.» Odločitve še nismo dokončno potrdili in danes ne načrtujemo nikakršnega sporočila za javnost,« je povedal neimenovani predstavnik zveze.

Kot poročajo mediji na Otoku, sta se kluba vendarle izognila izključitvi iz lige prvakov, vendar pa naj bi odslej zanju veljala drugačna pravila: namesto 25 igralcev bosta lahko v tekmovanje prijavila le po 21 nogometašev.

Obe ekipi sta zaradi finančne pomoči bogatih lastnikov klubov iz arabskega sveta že dlje tarča kritik na ta račun. Prav s to finančno pomočjo pa naj bi kluba kršila finančni »fair-play«, s katerim želi UEFA preprečiti ekstremne vložke.