Umtiti v Barcelono, William podaljšal s Chelseajem

Nogometna tržnica tudi to poletje ne miruje.

Objavljeno
12. julij 2016 22.32
FILES-FBL-FRA-ESP-BARCELONA-UMTITI
A. V.
A. V.
Barcelona/London - Francoski obrambni nogometaš Samuel Umtiti se iz Lyona seli v Barcelono; španski prvaki so potrdili dogovor o prestopu, ki je vreden 25 milijonov evrov. Dvaindvajsetletnik bo podpisal petletni dogovor z odkupno klavzulo v vrednosti 60 milijonov.

V Kamerunu rojeni nogometaš je za Francijo prvo tekmo odigral v četrtfinalu evropskega prvenstva proti Islandiji in nato obdržal svoje mesto v ekipi do konca prvenstva, tudi v finalu, v katerem so slavili Portugalci z 1:0. S Francijo je pred tremi leti osvojil naslov svetovnega prvaka do 20 let.

Brazilski reprezentant in vezni igralec Willian pa je podpisal novo štiriletno pogodbo z angleškim premier ligašem Chelseajem, v katerem je bil v minuli sezoni najboljši igralec. Willian je v ekipo Chelsea prišel pred tremi leti, ko so njegovi sedanji delodajalci dobili "londonski dvoboj" z ekipo Tottenham Hotspur in zanj odšteli 32 milijonov funtov.

Za Chelsea je na 93 tekmah dosegel 11 golov, za Brazilijo pa je na 38 tekmah zadel šestkrat. Od mladosti do leta 2007 je igral za domači Corinthians, nato je bil do leta 2013 član ukrajinskega Šahtarja Doneck, pred prestopom v London pa je igral še za Anži Mahačkalo.