Uradno: Allardyce izpregel po zgolj 67 dneh

Angleška nogometna reprezentanca je ostala brez selektorja. Vroči kandidati so Southgate, Bruce in Pardew.

Objavljeno
27. september 2016 23.15
SOCCER-ENGLAND/ALLARDYCE
J. P.
J. P.

London - Sam Allardyce je od nocoj tudi uradno že nekdanji selektor angleške nogometne reprezentance, na vročem stolčku pa je vzržal pičlih 67 dni. V tem času so njegovi izbranci odigrali zgolj eno tekmo in po zaslugi Adama Lallane v peti minuti sodnikovega dodatka kvalifikacijskega dvoboja za nastop na svetovnem prvenstvu čez dve leti v Rusiji z 1:0 odpravili Slovaško.

Nekdanjega trenerja Boltona, Newcastla, Blackburna, West Hama in nazadnje Sunderlanda je odnesla afera, ki jo je sprožil britanski časnik The Telegraph, Allardyce naj bi namreč svetoval pri prikrajanju pravil glede prestopov igralcev, za to pa prejel tudi honorar v višini okrog 400.000 funtov. Časopis je na svoji spletni strani objavil ekskluzivne posnetke, na katerih zdaj že nekdanji selektor sestrankuje z lažnimi podjetniki, ki so bili v resnici novinarji pod krinko.

Za nameček si je Allardyce privoščil še povsem nepotrebno kritiko na račun svojega selektorskega predhodnika Roya Hodgsona, ki ga je nadomestil julija: »Slab, dolgočasen govornik. Kot selektor pa premalo odločen, zato so ga igralci naposled pustili na cedilu.« Tako je Sam s 67 dnevi na vročem stolčku postal selektor z najkrajšim mandatom v zgodovini angleške nogometne reprezentance. Ime njegovega naslednika še ni znano, najglasneje se omenjajo njegov dosedanji pomočnik Gareth Southgate, trener Hulla Steve Bruce in strateg Crystal Palacea Alan Pardew.