Uradno: Allardyce novi angleški selektor

Allardyce bo prvič v vlogi angleškega selektorja 4. septembra v kvalifikacijah za SP na gostovanju na Slovaškem.

Objavljeno
22. julij 2016 19.30
Allardyce England
A. V., STA
A. V., STA
London - Dosedanji trener angleškega Sunderlanda Sam Allardyce je postal angleški nogometni selektor, enainšestdesetletnik pa je podpisal dveletno pogodbo, je sporočila angleška zveza po seji izvršnega odbora zveze (FA). Allardyce je bil že dlje časa favorit za zapolnitev praznega selektorskega stolčka.

Vodstvo FA se mora še dogovoriti za prekinitev pogodbe Allardycea s Sunderlandom, po navedbah angleških medijev pa naj bi zvezo to stalo več kot tri milijone evrov.

Allardyce bo prvič v vlogi angleškega selektorja 4. septembra, ko bodo Angleži v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo gostovali na Slovaškem.

Selektorski položaj je bil nezaseden po ponižujočem slovesu Anglije z evropskega prvenstva v Franciji, ko je v osmini finala klonila proti Islandiji, po tekmi pa je odstopil dotedanji selektor Roy Hodgson.

Allardyce je po igralski karieri, igral je predvsem za Bolton in Wanderers, vodil še Bolton, Newcastle in West Ham. V igri za selektorsko mesto je bil že pred desetimi leti, a so se takrat pri angleški nogometni zvezi določili za Steva McClarna.