Uradno: Ancelotti ni več trener Reala

Prekaljeni italijanski nogometni strokovnjak bo enoletni premor izkoristil tudi za operacijo hrbtenice.

Objavljeno
25. maj 2015 22.44
FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-FILES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Na današnji novinarski konference je vodstvo španskega nogometnega velikana Reala Madrida na čelu s predsednikom Florentinom Perezom potrdilo, da je prekinilo sodelovanje z dosedanjim trenerjem Carlom Ancelottijem. Prekaljenemu Italijanu, ki se mu ni posrečilo ubraniti lanske lovorike v ligi prvakov (»galaktiki« so morali v polfinalu priznati premoč Juventusu), niti ni osvojil naslova državnega prvaka (veselila se ga je Barcelona) ali pokalnega zmagovalca, ni pomagala niti podpora igralcev in navijačev.

Izkušeni 55-letni strokovnjak je na vroči stolček pri »belem baletu« sedel predlanskega junija, pogodba pa bi mu sicer potekla čez leto dni. Pred tem je bolj ali manj uspešno vodil same zveneče evropske kolektive - Parmo, Juventus, Milan, Chelsea in PSG. Ancelotti si bo, v slogu Tine Maze, vzel leto dni predaha, si napolnil baterije in šel v tem času v Kanadi tudi pod nož, saj ga muči spinalna stenoza ledvene hrbtenice. Glavna kandidata za njegovega naslednika naj bi bila Jürgen Klopp in Rafa Benitez, omenjata se tudi Zinedine Zidane in celo Joachim Löw.

Ancelotti je v dveh letih pri Realu osvojil štiri lovorike, spodletel mu je le lov na prestižno domačo ligaško krono. V 117 tekmah pod njegovo taktirko je kraljevski klub vpisal 87 zmag (74 %), dosegel 316 golov in postavil dva mejnika v klubski zgodovini: po številu zaporednih zmag (22) in po osvojenih trofejah v eni sezoni (4). »Odločitev je bila težka, a za Real v danem trenutku najboljša. Klub potrebuje novega vetra, da bo spet lovil in osvajal lovorike,« je odločitev vodstva pojasnil Perez.