Uradno: James v Bayern

Real Madrid je kolumbijskega nogometnega zvezdnika v München posodil za dve leti, nato ga lahko Bayern odkupi.

Objavljeno
11. julij 2017 16.44
J. P.
J. P.

München - Potem ko se mu pri španskem in evropskem prvaku Realu Madridu pod taktirko francoskega trenerja Zinedina Zidana ni posrečilo utrditi v začetni enajsterici, se je kolumbijski nogometni as James Rodriguez v želji po večji minutaži odločil za menjavo sredine - kot posojen igralec bo dve sezoni član nemškega šampiona Bayerna.

Tako bo 25-letni napadalno usmerjeni zvezni igralec vnovič združil moči s prekaljenim italijanskim trenerskim lisjakom Carlom Ancelottijem, s katerim je uspešno sodeloval že pri »galaktikih«. Bayernov predsednik Karl-Heinz Rummenigge je nad sklenjenim poslom navdušen: »Veseli smo, da se nam je posrečilo, saj je bil James visoko na seznamu trenerjevih želja. James je vsestranski igralec, vešč podajanja, nevaren pred tekmečevimi vrati. Dvignil bo kakovostno raven našega moštva.«

Prav Ancelotti naj bi bil jeziček na tehtnici, da se je kolumbijski reprezentant odločil za Bavarsko (sporazum med kluboma po koncu dveletne posoje predvideva možnost odkupa za 60 milijonov evrov), med snubci je bil namreč tudi bogati PSG, ki je upal, da se bo Rodriguez želel vrnitvi v Francijo, od koder ga je, tedaj še kot zelo obetavnega člana Monaca, pot vodila v Madrid.