Uradno: Kevin Kampl prestopil v RB Leipzig, Mevlja v Zenit 

Kevin Kampl je končno zamenjal delodajalca, iz Leverkusna se seli k Leipzigu, kjer bo igral v ligi prvakov.

Objavljeno
31. avgust 2017 12.45
Posodobljeno
31. avgust 2017 12.45
FBL-EUR-C1-LEVERKUSEN-ATLETICO MADRID
N. Gr., STA
N. Gr., STA

Leipzig - V zadnjih dneh se je napovedoval prestop Kevina Kampla, ki v Leverkusnu ni bil več zadovoljen, izpadel je tudi iz načrtov trenerja. Želel si je prestopa, omenjala se je Kitajska, v igri bi bil verjetno tudi madridski Atletico, če ne bi imel prepovedi kupovanja, tako pa Kampl ostaja v Nemčiji.

V slovenski reprezentanci so mu dovolili, da uredi klubski status in izpusti prihajajočo akcijo, danes je podpisal pogodbo z Leipzigom. Po poročilih, ki prihajajo iz Nemčije, bo Leipzig za Kampla odštel 18 milijonov evrov, še dodatna dva bi lahko plačal v obliki bonusov. Kampl se tako seli na zadnji dan prestopnega roka, tudi v prihodnji sezoni bo igral v ligi prvakov. Postal je najdražji slovenski nogometaš vseh časov.

Danes se napoveduje še nekaj prestopov slovenskih nogometašev, o katerih bomo poročali, ko/če se bodo dejansko zgodili. 

Mevlja v Zenit

Ruski nogometni velikan Zenit St. Peterburg je na spletni strani potrdil, da se je z Rostovom dogovoril za prestop slovenskega reprezentančnega branilca Mihe Mevlje, ki bo podpisal štiriletno pogodbo. Mevlja se je avgusta lani preselil v Rusijo, pri Rostovu je v eni sezoni, ko je igral tudi v ligi prvakov, pokazal dovolj, da ga je kupil Zenit.

Sedemindvajsetletni Mevlja je profesionalno pot začel v Gorici, po štirih sezonah se je preselil v švicarski klub Lausanne-Sport, po le eni sezoni pa je odšel v izraelski Bnei Sakhnin. Tudi tam se ni zadržal dolgo, leta 2015 je okrepil Dinamo Bukarešto, zatem pa je odšel v Rusijo. Za Rostov je v zadnji sezoni na 29 tekmah dosegel en gol.

Za Slovenijo je doslej odigral pet tekem in dosegel en gol, Mevlja pa je trenutno s slovensko reprezentanco na Slovaškem, kjer jo v petek čaka kvalifikacijska tekma za svetovno prvenstvo v Rusiji 2018.

Zenit, ki ga vodi italijanski strokovnjak Roberto Mancini, je petkratni ruski prvak, leta 2008 pa je osvojil pokal Evropske nogometne zveze, predhodnico evropske lige, in evropski superpokal. Zenit in Rostov nista razkrila finančnih podrobnosti pri prestopu slovenskega nogometaša.

Alvir se vrača v Domžale, Ivačič pa v Olimpijo

Slovenski nogometni prvoligaš Domžale se je okrepil z Markom Alvirjem, ki je za omenjeni klub v preteklosti že igral. Alvir se je januarja iz Domžal podal v praško Slavijo, od koder bo do konca te sezone posojen v vrste aktualnih slovenskih pokalnih prvakov.

»Vesel sem ponovnega povratka v Domžale. Tu sem se vedno odlično počutil, še posebej pod vodstvom trenerja Simona Rožmana, ki ga, tako kot vse soigralce, zelo dobro poznam. Komaj čakam prve tekme, prepričan sem, da lahko spišemo novo lepo zgodbo, tako kot jo je ekipi uspelo na letošnji evropski poti,« je za klubsko spletno stran dejal povratnik Alvir.

Nekdanji član zagrebškega Dinama in madridskega Atletica se je ob Kamniško Bistrico preselil v sezoni 2015/2016 in v njej nastopil na dvanajstih tekmah. Precej bolje se je nato znašel pod vodstvom Simona Rožmana, do konca jesenskega dela pa zbral dvajset ligaških nastopov in dosegel osem golom, kar ga je skupaj s Slobodanom Vukom uvrščalo na vrh klubske lestvice strelcev. Dobre igre niso ostala neopažene in v svoje vrste ga je zvabila praška Slavija, v kateri pa ni dosegel želenih ciljev.

Okrepila se je tudi Olimpija, v njene vrste se je vrnil Aljaž Ivačič, ki bo zakrpal vrzel po poškodbi Nejca Vidmarja.