Uradno: Matjaž Kek na čelu Rijeke

Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je sprejel ponudbo in postal trener moštva NK Rijeka.

Objavljeno
27. februar 2013 13.32
Posodobljeno
27. februar 2013 13.32
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Reka - Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek si je našel nov delovni izziv - postal je trener nogometnega kluba z Reke. Novico so v klubu že uradno potrdili na svoji spletni strani.

Kot poročajo hrvaški mediji, je vodstvo ambicioznega prvoligaša s Kantride hitro našlo zamenjavo za odstavljenega Elvisa Scorio in uresničilo željo, da že pred nedeljsko tekmo z Istro na trenersko mesto postavi novega človeka. Uradno bodo Keka predstavili na jutrišnji novinarski konferenci, ob 13. uri na Kantridi.

Med kandidati za novega trenerja je bil sicer še en nekdanji slovenski selektor Bojan Prašnikar, pa tudi italijanski trener Gianluca Atzori in tudi eden od hrvaških strokovnjakov, je zatrdil športni direktor Srečko Juričić.

Rečanom so porasle ambicije po lanskem prihodu italijanskega magnata Gabrieleja Volpija - ta čas se nahaja v Nigeriji -, ki je znan predvsem po uspešnih naftnih poslih. Volpi je tudi lastnik klubov Spezia in Pro Recco.

Rijeka, za katero igrata tudi Slovenca Matija Škarabot in Kris Jogan, trenutno zaseda peto mesto v prvenstvu z 11 točkami zaostanka za zagrebškim Dinamom. Naslednja prvenstvena tekma jo čaka v nedeljo v Pulju proti Istri 1961.

Enainpetdesetletni Kek je igralsko kariero začel leta 1980 v Mariboru in jo tam zaključil leta 1999. V karieri je igral še za avstrijska Spittal in Gak. Trenersko pot pa je začel leta 2000 v Mariboru in z njim osvojil dve prvenstvi Slovenije in en pokal.

Od leta 2006 je vodil slovenski vrsti do 15 in 16 let, od 2007 do 2011 pa člansko vrsto Slovenije, ki jo je leta 2010 pripeljal na svetovno prvenstvo v Južnoafriško republiko. Nazadnje je vodil savdski Al-Ittihad.