Uradno: Neymarjev zastopnik potrdil, da bo PSG plačal odkupno klavzulo 

Barcelona je sporočila, da Neymar želi zapustiti klub. Brazilec je svojo namero danes na treningu zaupal tudi soigralcem.

Objavljeno
02. avgust 2017 10.44
Posodobljeno
02. avgust 2017 10.44
SOCCER-CHAMPIONS-FCB-MCI/
L. Z., N. Gr.
L. Z., N. Gr.
Barcelona - Napadalec Barcelone, brazilski nogometni zvezdnik Neymar, je danes prišel v vadbeni center katalonskega velikana, a že nekaj minut zatem zapustil trening. Barcelona je na twitterju sporočila, da Neymar z dovoljenjem trenerja danes ne bo treniral. 

Takoj po treningu so na katalonskem radiu RAC1 objavili novico, da je Neymar danes soigralcem že povedal, da odhaja v Pariz.

Pozneje je Barcelona objavila sporočilo za javnost, v katerem je potrdila ugibanja o Neymarjevem prestopu. Zapisali so, da "je Neymar v družbi svojega očeta in zastopnika danes zjutraj obvestil klub o svoji odločitvi o odhodu."

"Igralec ostaja pogodbeno vezan na Barcelono, a ima začasno dovoljenje, da trenutno ne sodeluje na treningih," so še enkrat obrazložili Brazilčev predčasen odhod z današnjega treninga.

Številni mediji že dalj časa poročajo o največji prestopni zgodbi poletja. Prestop Neymarja bi stal 222 milijonov evrov, kolikor znaša njegova odkupna klavzula. To bi bil z naskokom najdražji prestop v zgodovini. Oglasil se je tudi Neymarjev svetovalec in zastopnik Wagner Ribeiro, ki je na barcelonskem letališču El Prat novinarjem potrdil, da bo PSG že v naslednjih urah izkoristil odkupno klavzulo za Neymarja, Brazilca pa naj bi predstavili že ta teden. 

Številni mediji so poročali, da je PSG Neymarju pripravljen dati 222 milijonov evrov kot denar za vlogo ambasadorja SP, ki ga bo gostil Katar, s tem zneskom pa bo Brazilec Barceloni odplačal vrednost pogodbe ter se kot prosti igralec preselil v Pariz. V francoski prestolnici naj bi letno dobil kar 30 milijonov evrov plače.

Zaradi tega se je oglasil predsednik španskega nogometnega prvenstva la lige. Javier Tebas je zagrozil, da ne bo dovolil prestopa, saj meni, da bo francoski klub kršil pravila Evropske nogometne zveze o finančnem fair playu. Tudi Barcelona je zagrozila, da bo PSG prijavila Uefi. Sage torej še ni konec, a smo iz ure v uro bližje največjemu prestopu v zgodovini.