Uradno: po Kloppu Tuchel

Po koncu sezone bo na trenerski stolček Borussie Dortmund, pri kateri si kruh služi tudi Kevin Kampl, sédel Thomas Tuchel.

Objavljeno
19. april 2015 16.14
FBL-GER-BUNDESLIGA-DORTMUND-TUCHEL-FILES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Dortmund - Potem ko je pred dnevi dolgoletni trener nemškega nogometnega prvoligaša Borussie Dortmunda Jürgen Klopp poskrbel za presenečenje z najavo, da bo v želji po iskanju novih izzivov po koncu precej turbulentne in neuspešne sezone zapustil vroči stolček predlanskega finalista lige prvakov, se je med verjetnimi kandidati za njegova naslednika takoj pojavilo ime 41-letnega mladega strokovnjaka Thomasa Tuchela. In danes je postalo tudi uradno: ekipo iz Porurja, v kateri si kruh služi tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl, bo zares vodil dosedanji trener Mainza, ki mu je bil zvest zadnjih pet let.

Klopp je sedem sezon vodil Borussio in z njo dvakrat zapored, v letih 2011 in 2012, osvojil tudi bundesligo. Tuchel, ki je s kolektivom iz Dortmunda podpisal triletno pogodbo, se je pred dnevi pojavil tudi med kandidati za novega trenerja Hamburga, pri katerem pa so nato raje izbrali že preverjenega Bruna Labaddio. Kakšna bo nadaljnja usoda Jürgena Kloppa, se zaenkrat zgolj špekulira, mediji ga že lep čas povezujejo z angleškimi velikani, predvsem Manchester Cityjem in Arsenalom.