Uradno: Prandelli drugi italijanski trener pri Valencii

Španski nogometni prvoligaš je že našel zamenjavo za nedavno odstavljenega trenerja Paka Ayestarana.

Objavljeno
01. oktober 2016 23.31
VALENCIA-FILES-FBL-WC2014-ITA-ARM
J. P.
J. P.

Valencia - Potem ko je vodstvo španskega nogometnega prvoligaša Valencie po zgolj pol leta zaradi slabih rezultatov prekinilo sodelovanje s Pakom Ayestaranom, ki je konec marca nasledil angleškega strokovnjaka Garyja Nevilla (ta je bil na vročem stolčku še manj, pičle štiri mesece), je že našlo novo rešitev. Odslej bo moštvo vodil prekaljeni 59-letni Italijan Cesare Prandelli, ki je bil brez dela skoraj dve sezoni, potem ko ga je konec predlanskega novembra odpustil turški velikan Galatasaray.

Nekdanji italijanski selektor je z novim delodajalcem podpisal pogodbo do junija leta 2018, jutri pa ga v dvoboju španskega prvoligaškega tekmovanja z madridskim Atleticom Jana Oblaka še ne bo na trenerskem stolčku, tam bo začasno še naprej sedél Salvador »Voro« Gonzalez, ki je klubski »gasilec« že tretjič v zadnjem desetletju. Prandelli, ki bo delo začel prihodnji teden, bo postal prvi italijanski strokovnjak pri Valencii po Claudiu Ranieriju, ki je moštvo vodil dvakrat - med letoma 1997 in 1999 ter med julijem 2004 in februarjem 2005.

Valencia je po šestih kolih španskega prvenstva držala petnajsto mesto, z zgolj dvema zmagama in s štirimi porazi pa ima v žepu le šest točk.