Uradno: Robert Koren se seli v Melbourne

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Robert Koren je podpisal za Melbourne City.

Objavljeno
03. avgust 2014 15.53
ap Britain Soccer Premier League
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Melbourne - Nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance Robert Koren je tudi uradno postal član avstralske ekipe Melbourne City. Korošec je nazadnje nastopal za angleški Hull City, ki pa mu ni ponudil nove pogodbe, zato je dveletno sodelovanje sklenil s sestrskim klubom Manchester Cityja.

Koren bo v Melbournu igral v družbi nekdanjega zvezdnika irske reprezentance Damiena Duffa, ki se je v Avstralijo pred kratkim preselil iz angleškega Fulhama. Od oktobra do decembra naj bi za to avstralsko ekipo kot posojen nogometaš igral tudi nekdanji španski reprezentant David Villa, ki je sicer član New York Cityja, vendar se sezona v ZDA začne šele marca 2015.

»Iskali smo pravega igralca in osebo, ki bo zapolnil položaj zvezdnika. Robert ustreza vsem kriterijem. Je impresiven nogometaš, ki ima veliko izkušenj na najvišji ravni v Angliji, zato smo navdušeni, da je prišel k nam. Tu je, da bo z izkušnjami in kakovostjo pomagal ekipi. Je vodja in igralec na in ob igrišču,«" je ob podpisu pogodbe povedal generalni direktor kluba Brian Marwood.

Koren, ki je od leta 2007 igral na Otoku, bo v novem klubu nosil dres s številko 10, soigralcem pa se bo na treningu pridružil v ponedeljek.