V Amsterdamu se bodo poklonili Cruyffu

Na prijateljski tekmi med Nizozemsko in Francijo bodo v čast Johanu Cruyffu v 14. minuti ustavili igro in mu namenili minuto molka.

Objavljeno
25. marec 2016 14.50
M. Ž.
M. Ž.

Amsterdam - Nizozemska nogometna zveza (KNVB) se bo na današnji prijateljski tekmi med Nizozemsko in Francijo v Amsterdamu poklonila preminuli legendi Johanu Cruyffu.

Kot so zapisali pri KNVB, bodo današnjo tekmo prekinili v štirinajsti minuti in z minuto molka spomnili na Cruyffa, ki je močno zaznamoval svetovni nogomet.

V dresu državne reprezentance je odigral 48 tekem in dosegel 33 golov, z njo pa osvojil naslov svetovnega podprvaka (1974) in tretje mesto na evropskem prvenstvu (1976).

Cruyff je bil trikrat proglašen za nogometaša leta, ob prelomu tisočletja pa je bil izbran tudi za evropskega nogometaša dvajsetega stoletja. Njegovo življenje je bilo močno povezano z Ajaxom in Barcelono, s katerima je kot igralec in trener skupaj osvojil kar 34 lovorik.

Nogometaši obeh tekem se bodo še pred začetkom tekme z minuto molka poklonili tudi žrtvam terorističnih napadov v Belgiji.

Današnje prijateljske tekme

Armenija - Belorusija (19)

Luksemburg - BiH (20.15)

Irska - Švica (20.45)

Nizozemska - Francija (20.45)

Slovaška - Latvija (21.30)

Portugalska - Bolgarija (21.45)