V Angliji diši po liverpoolskem finalu, katalonski derbi tokrat prepričljivo Barceloni (VIDEO)

Po včerajšnji polfinalni pokalni zmagi Liverpoola nad Stokeom (1:0) je Everton danes presenetljivo ugnal ManCity (2:1).

Objavljeno
06. januar 2016 22.27
Posodobljeno
06. januar 2016 22.56
FBL-ESP-CUP-BARCELONA-ESPANYOL
G. L.
G. L.

Liverpool - V angleškem ligaškem pokalu, sicer najmanj cenjeni od treh lovorik v Angliji, sta bila odigrani prvi polfinalni tekmi. Že včeraj je Liverpool v gosteh z 1:0 ugnal Stoke, njihovi mestni tekmeci, nogometaši Evertona, pa so z današnjo domačo zmago proti Manchester Cityju namignili na liverpoolski finale. V španskem pokalu so v teku prve tekme osmine finala, kjer si je Barcelona več ali manj že zagotovila pot v nadaljnje tekmovanje.

Varovanci Luisa Enriqueja so na domačem terenu s 4:1 odpravili Espanyol, siceršnjega mestnega rivala, ki jim je na nedavni prvenstveni tekmi na domačem štadionu odščipnil točko. Modro-beli so tudi tokrat začeli pogumno in po zadetku Felipeja Caiceda celo povedli v 9. minuti tekme. Odgovor blaugrane je bil instanten, za izenačenje je namreč le štiri minute kasneje poskrbel kdo drug kot Lionel Messi.

Argentinski virtuoz je še pred koncem prvega polčasa s sijajno izvedenim prostim strelom (spodnji posnetek od 2:05 naprej) poskrbel za popoln preobrat, v nadaljevanju pa je Gerardu Piqueju in Neymarju z asistencama pomagal postaviti končnih 4:1. Omeniti velja, da sta v domači ekipi prvič nastopila Arda Turan in Aleix Vidal, ki sta h Kataloncem prestopila že poleti, a zaradi kazni svojega novega moštva pridobila pravico za nastop šele z novim koledarskim letom.

Manj uspeha je nocoj poželo vodilno moštvo španske lige Atletico Madrid, ki je z Rayom Vallecanom v gosteh remiziralo z 1:1. Jan Oblak je tokrat dobil prosto, na golu ga je zamenjal Angel Moya.

Everton izzval Manchester City

Za razliko od španskega gre angleški ligaški pokal počasi že h koncu. S prvo polfinalno tekmo so že sinoči opravili nogometaši Stokea in Liverpoola (0:1), danes pa so se na predzadnji stopnički pred finalom pomerili še nogometaši Evertona in Manchester Cityja. Tesen obračun je v domačo korist odločil Romelu Lukaku.

Belgijski napadalec je za zmago zadel v 78. minuti tekme, le dve minuti po izenačujočem zadetku, ki ga je za goste zabil Jesus Navas. Četo domačega stratega Roberta Martineza je v sodnikovem podaljšku prvega polčasa v vodstvo popeljal Ramiro Mori.

Angleški ligaški pokal, polfinale:

Prvi tekmi


STOKE CITY - LIVERPOOL 0:1 (povratna tekma 26. januar)
Ibe 37.


EVERTON - MANCHESTER CITY 2:1 (povratna tekma 27. januar)
Funes Mori 45., Lukaku 78.; Navas 76.

Španski kraljevi pokal, osmina finala:

Prve tekme


ATHLETIC CLUB - VILLARREAL 3:2
Williams 54., Aduriz 68., Laporte 81.; Baptistao 16., Samu 38.
Rdeči karton: Gaspar 87. (Villarreal)
Bojana Jokića (Villarreal) ni bilo v moštvu.

MIRANDES - DEPORTIVO LA CORUNA 1:1
Ortiz 25.; Lopo 75.

VALENCIA -  GRANADA 4:0
Negredo 8., 63. in 83. (oba 11m), Rodrigo 35.
Rene Krhin (Granada) je odigral celo tekmo.

REAL BETIS - SEVILLA 0:2
Krohn-Dehli 13., Krychowiak 49.

BARCELONA -  ESPANYOL 4:1
Messi 13., 44., Pique 49., Neymar 88.; Caicedo 9.
Rdeča kartona: Perez 72. in Diop 75. (oba Espanyol)

RAYO VALLECANO - ATLETICO MADRID 1:1
Martinez 35.; Niguez 67.

CADIZ - CELTA VIGO (jutri)

EIBAR - LAS PALMAS (jutri)

Povratne tekme bodo odigrane 12., 13. in 14. januarja.