V domovini priljubljen podobno kot Messi

Prvi zvezdnik Juventusa, argentinski nogometaš Carlos Tevez, v tej sezoni zbral 29 golov.

Objavljeno
06. maj 2015 21.24
Italy Soccer Champions League
J. S., šport
J. S., šport

Ljubljana – Carlos Tevez ni zaman prvi zvezdnik Juventusa. Ko je osredotočen na nogomet, ga je težko ustaviti in bi lahko igral za katerikoli klub na svetu. Njegov slog igre je hkrati tako edinstven in čustven, da le redkokaterega navijača pusti ravnodušnega.

Tudi v torek zvečer je bilo podobno. Tevez je bil najbolj oblegan nogometaš Juventusa, plakati z njegovimi fotografijami so kraljevali v rokah navijačev na tribunah torinskega štadiona. Igral je tako, kot je od njega zahteval trener Allegri – v prvem polčasu je pomagal zvezni vrsti in onemogočal razcvet Realovih akcij, v drugem se je premaknil bližje vratom. Akcija, ki ji je sledil prekršek Carvajala za najstrožjo kazen, je bila vredna desetke. »Apač«, kakor kličejo v Buenos Airesu rojenega Argentinca, ni izgubil moči niti po dolgem šprintu z žogo.

»Igrali smo nebeško motivirani, najmanj tako dobro tekmo moramo ponoviti tudi v Madridu,« je zatrdil Tevez. Carlitos, sicer velik ljubitelj golfa – na OP Velike Britanije 2012 je nosil palice rojaku in prijatelju Andresu Romeru –, je v tej sezoni lige prvakov zabil že 7 golov, več kot v svojih prejšnjih petih evropskih sezonah skupaj! Ob tem je postal prvi nogometaš Juventusa po Davidu Trezeguetu (2005/06) z 29 goli v eni sezoni in najmanj izenačil dosežek iz sezone 2009/10 v majici ManCityja.

Fant, ki je v domovini priljubljen najmanj tako močno kot Lionel Messi, je spet ujel harmonijo v svoji družini, potem ko mu je soproga Vanesa – imata hčerki Florencio in Katio – dokončno oprostila enoletno romanco z veliko mlajšo argentinsko pevko. Na igrišču je sproščen in razigran, morda bo še ozaljšal svojo vitrino, v kateri so lovorike za naslove državnega prvaka iz štirih različnih držav (Argentina, Brazilija, Anglija, Italija), v čemer mu je kos le Zlatan Ibrahimović. Morebiten Juventusov podvig v tej sezoni lige prvakov zanj resda ne bi bil prvi: leta 2008 je bil med glavnimi akterji zmage Manchester Uniteda nad Chelseajem.

Bomo videli, ali bo Teveza po desetletnem obdobju zdomstva premagalo domoljubje – z Juventusom je vezan le do junija 2016, kar pomeni, da bo kmalu bodisi podaljšal pogodbo s »staro damo« bodisi ga bo premamila ponudba matične Boce Juniors.