V Domžalah kot v Mariboru

1. SNL: tudi druge tekme 24. kola v znamenju mini derbijev.

Objavljeno
04. marec 2016 21.28
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly

Ljubljana – V Domžalah za tretje mesto, na Bonifiki domača predstavitev prenovljenih Koprčanov, v Celju in v Krškem pa lokalna derbija. To so drugi vznemirljivi dvoboji 24. kola 1. SNL, po katerem se bodo razredčile vrste glavnih kandidatov za obstanek.

Celje: Celje – Zavrč (sobota, Rade Obrenović, 15): Celjani so zložili mozaik, kot se šika. Toda v Ljudskem vrtu ni bilo treba biti glavni, doma naj bi bili napadalci in brez enega od najbolj virtuoznih igralcev v SNL Marka Pejača. Trener Iztok Kapušin je specialist za obrambo, kakšen je glede napadalne različice, bo razkril spet nepredvidljivi, predvsem pa za slovenske razmere kakovostni Zavrč.

Koper: Luka Koper – Rudar (Miran Bukovec, 17): Koprski mozaik je nacionalno pester, a po potnih listih ima sedemnajsterica novincev status netujcev. »Agencijska« zasedba ima za seboj odlično vzgojo, vprašanje pa je, kako bodo županovi možje ogreli srca nevtralnih obalnih navdušencev. Še posebej po nespretnih vabilih, v katerih že »grozijo« s preštevanjem. Ambiciozni župan Boris Popović se bo prej ali slej soočil z opozicijo in higienskim vprašanjem, zakaj se davkoplačevalski pokroviteljski denar (Luka Koper, Komunala Koper) pretaka v preštevilne tuje žepe? Še dobro, da je Rudar, ki ga je zapustil športni direktor Spasoje Bulajić, obubožan, da »legionarji« stožiško solidno predstavo lahko nadgradijo z zmago. Če je ne bo, bo namesto lige prvakov morda tudi 2. SNL.

Krško: Krško – Krka (nedelja, Damir Skomina, 15): Generalki za posavsko-dolenjski derbi sta se razpletli odlično. Eni in drugi so proti Rudarju in Domžalam iztržili več od pričakovanj in se sprostili. Toda brzdanje čustev bo prevesilo jeziček na tehtnici na eno ali drugo stran. Krško doma ne izgublja, Krka je v gosteh nepredvidljiva. Prva tekma v Krškem je minila brez golov, vendar je bila vredna vsakega centa.

Domžale: Domžale – Gorica (Bojan Mertik, 16.55): Miran Burgić, Uroš Celcar, Alen Jogan so plačali davek za trdo prigarano točko proti Zavrču in jih ne bo v zasedbi Gorice. Domžalčani imajo tako po polomu v Novem mestu lepo priložnost, da tekmece za 3. mesto znova oddaljijo na varno razdaljo. Kako s posestjo žoge v svojih nogah, kombinatoriko zasenčiti in premagati tekmeca, pa je še nerešljivi izziv za domačega trenerja Luko Elsnerja.