V Evropi prvič brez Zlatka Zahovića

Z Mariborčani na evropsko gostovanje prvič ni odpotoval Zlatko Zahović, ki okreva po manjši operaciji kolena.

Objavljeno
22. november 2012 12.27
G. N., šport
G. N., šport

Vijolični so v deževne Atene dopotovali brez Zlatka Zahovića. Odkar je v vlogi športnega direktorja NK Maribor, se še ni primerilo, da Zahović z ekipo ne bi potoval na eno od evropskih tekem. Zahoviću so v ponedeljek v mariborski bolnišnici punktirali vodo iz levega kolena po poškodbi pri igranju tenisa.

Zahovića ni bil v Grčiji vse od znamenitega spora z Oliympiakosom, kamor je prestopil poleti leta 1999. Njegov prestop iz Porta je bil rekorden in je rdeče-bele iz Pireja tedaj stal približno 20 milijonov dolarjev. Z grškim prvakom, sicer najbolj osovraženim Panathinaikosovim tekmecem, se je uradno razšel spomladi 2000, poleti in po evropskem prvenstvu v Belgiji in na Nizozemskem pa je prestopil k Valencii.

Letališče NK Maribor

Včerajšnji dan na mariborskem letališču Edvarda Rusjana je bil slavnosten. Mariborska nogometna odprava je bila prva, ki je preizkusila novi terminal, pri čemer ta še ni deloval s »polno paro«. Tako imenovan »check-in« postopek je minil po starem, saj računalniški sistemi še niso bili uporabni.

Direktor NK Maribora Bojan Ban je novo pridobitev drugega največjega letališča v Sloveniji, ki je z lepotnim posegom izgubil velik del socialističnega duha, pospremil z ironičnimi besedami. Dejal je, da je NK Maribor edini klub na svetu, ki ima svoje letališče. Vijolični in njihovi evropski tekmeci so namreč vsako leto z naskokom največji uporabniki letališča. Brez njih bi letališče tako rekoč samevalo.