V Iraku samomorilski napad na nogometnem igrišču

Predsednik FIFA Gianni Infantino izrekel sožalje svojcem 32 žrtev, med njimi je bila polovica fantov, starih med 10 in 16 let.

Objavljeno
26. marec 2016 17.55
Š. Ro.
Š. Ro.

Ženeva - Nogometni svet je v črno zavila nov teroristični napad. Na nogometnem turnirju v Iraku se je včeraj kar na igrišču razstrelil samomorislki napadalec in ubil 32 ljudi. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je bilo med žrtvami skoraj polovica fantov, starih med 10 in 16 let. V napadu je bilo ranjenih še 84 ljudi.

Na tragedijo se je danes odzval predsednik Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Gianni Infantino. »Šokiran in žalosten sem zaradi te tragedije, ki se je zgodila na nogometni tekmi,« je dejal v izjavi za javnost in poudaril, da »nogomet združuje ljudi po svetu.« »Zelo žalosten dan je, ko gredo ljudje na tekmo in postanejo žrtve takšnega nasilja. V imenu Fife in globalne nogometne družine izrekam iskreno sožalje družinam žrtev,« je med drugim povedal Infantino.

Napadalec, kot poroča AFP je za napadom stala Islamska država, se je razstrelil, ko so organizatorji podeljevali pokale igralcem na turnirju v iraški vasi Al-Asriya, ki leži malce južno od Bagdada.