V jutrišnjem žrebu tudi Oblakova Benfica

V polfinalu nogometne evropske lige ob Benfici še Juventus in španska predstavnika Sevilla in Valencia.

Objavljeno
11. april 2014 01.42
J. P., šport
J. P., šport
Ljubljana – Slovenija bo imela svojega predstavnika v polfinalu nogometne evropske lige. Benfica je namreč tudi v povratnem četrtfinalnem obračunu odpravila nizozemski AZ Alkmaar (2:0), naš reprezentančni čuvaj mreže Jan Oblak pa je še v drugo sedel na klopi.

Da je Benfica pred domačimi privrženci domala nepremagljiva, je dokazala tudi nocoj, ko je premoč v vseh parametrih nogometne igre (streli na gol 7:2, koti 6:3, posest žoge 56:44) kronala z dvema goloma 23-letnega Španca Rodriga, ki je obakrat izkoristil lepi podaji Argentinca Eduarda Salvia. Portugalci so torej zadržali možnosti za ponovitev uspeha iz prejšnje evropske lige, ko so morali šele v finalu priznati premoč Chelseaju.

Manj uspešen pa je bil drugi portugalski predstavnik Porto, ki mu je po prvem dvoboju še dobro kazalo (1:0), nocoj pa ga je mariborska krvnica Sevilla hitro spravila na realna tla, saj je že po 29 minutah vodila s 3:0 in dvomov o potniku med četverico najboljših je bilo konec.

Dvoboj Valencie in Basla pa sta odločila šele podaljška. Španci so po rednem delu izničili tri gole prednosti tekmecev iz prvega dvoboja, nato pa v drugem podaljšku – ob dveh igralcih več na igrišču – zadeli še dvakrat.