V Ljudski vrt se je vrnil Martin Milec

Bočni branilec je vijolično majico že nosil med letoma 2010 in 2014, nato pa si kruh služil v Belgiji in na Nizozemskem.

Objavljeno
06. avgust 2017 15.17
J. P.
J. P.

Maribor - Slovenski nogometni šampion Maribor je pred ključnima dvobojema za uvrstitev v skupinski del lige prvakov dodatno okrepil igralski kader. V vijolično majico se vrača 25-letni bočni branilec Martin Milec, ki je v Ljudskem vrtu že igral med letoma 2010 in 2014, preden se je preselil v Belgijo k Standardu Liegeu, v zadnji sezoni pa je kot posojen igralec zastopal barve nizozemske Rode. Danes popoldne si bo s tribune ogledal dvoboj v Dravogradu, jutri pa uradno začenja novo poglavje mariborske zgodbe.

»Presrečen sem zaradi vrnitve v Ljudski vrt, ki je res moj dom. Občutek bi lahko primerjal z odhodom na morje za dva tedna. Tam je lepo, odlično, a ko se vrneš v svoj dom, v svojo posteljo, je nekaj povsem drugega. Hvaležen sem vsem v klubu za izkazano zaupanje. Zdaj sem tri leta starejši, lasje so daljši in drugačni. Postal sem oče, sicer pa se nisem spremenil. Obljubim, da se bom boril na vsaki tekmi, dal vse za ta grb. Eno ligo prvakov sem zamudil, upam, da naslednje ne bom,« se je smejalo Milcu.

Nič manj zadovoljen ni bil niti športni direktor Zlatko Zahović: »Želeli smo se okrepiti, dobiti eno kakovost več. Ne zgolj za kvalifikacije za ligo prvakov, temveč tudi za prvenstvo. Čaka nas dolga jesen ne glede na to, v katerem tekmovanju bomo igrali. Odločili smo se za Martina, ki ima bogato zgodovino v našem klubu, pozna trenažni proces in zahteve Maribora. Njegovo vključevanje v moštvo bo zelo kratko, saj je seznanjen z vsemi zakonitostmi kluba in z navijači. V tujini je igral na visoki ligaški ravni in se vrnil z velikim motivom, željo po dokazovanju, da bi dosegel tisto, kar mu manjka - ligo prvakov.«