V Madridu nočejo Barce in Seville, raje imajo koncert Bruca Springsteena

Finale španskega nogometnega pokala med Barcelono in Sevillo ne bo na štadionu Santiago Bernabeu.

tor, 16.02.2016, 17:18

Večno rivalstvo v nogometu je v Španiji zelo resna zadeva. Nogometašem in navijačem madridskega Reala bi bilo zanesljivo zelo težko gledati večne tekmece iz Barcelone, kako igrajo finale španskega pokala proti Sevilli na njihovem stadionu Santiago Bernabeu. Zdaj teh težav nimajo več.

Madridčani so se od pokalnega tekmovanja v tej sezoni poslovili precej neslavno, z izključitvijo zaradi napake pri registraciji igralca, ko so na tekmi šestnajstine finala v igro poslali Denisa Čeriševa, ki pa ni imel pravice nastopa. Real je odletel iz pokala, do finala pa sta prišla najhujši konkurent, katalonski velikan Barcelona, ter Sevilla.

Barca je doslej zadnjič igrala finale pokala na Realovem stadionu Santigo Bernabeu leta 1997, na novo priložnost za kaj takega pa bo morala počakati vsaj še eno leto. Pri Realu so namreč težavo, kako se znebiti večnih tekmecev, spretno rešili - na dan finala bo namreč, po naključju ali ne, na tem stadionu imel koncert ameriški glasbenik Bruce Springsteen.

Tako Barcelona kot Sevilla sta si kot prvi izbor prizorišča finala - v Španiji udeleženca finala predlagata nevtralen teren - zaželela svetišče belega baleta, a se jima želja zdaj ne bo izpolnila.

"No, pa ima predsednik Reala Florentino Perez vrhunski izgovor, da mu ne bo treba gledati finala na Bernabeuu," je novico o glasbenem spektaklu kot nadomestilu za nogometni spektakel brez madridske udeležbe pikro pospremil barcelonski časnik Sport.

Nad odločitvijo prirediteljev Springsteenove turneje, da bodo prav 21. maja imeli koncert v Madridu, je razočaran tudi strateg Blaugrane Luis Enrique: "Moji igralci zdaj ne bodo mogli iti na madridski koncert." Springsteen bo imel v Španiji sicer tri koncerte, poleg madridskega še 14. maja na Camp Nouu v Barceloni in 17. maja na Anoeti v San Sebastianu.

Potem ko so pri Realu rešili svoj Santiago Bernabeu, so kot možna prizorišča finala ostali v igri stadioni mestnega tekmeca Atletica, Athletica Bilbaa in Valencie.

Prijavi sovražni govor