V Novi Gorici za slovensko vlogo št. 3

1. SNL: Danes že prvi tekmi 7. kola.

Objavljeno
26. avgust 2016 12.16
Nogometaš Domžal Matic Črnic in Michail Antonio, West Ham na tekmi tretjega kroga kvalifikacij evropske lige, med Domžalami in West Ham Unitedom. Ljubljana, Slovenija 28.julija 2016. [nogomet,nogometaši,NK Domžale,West Ham United,Črnic
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Nogometni konec tedna se je začel že sinoči z evropsko bitko Maribora, drevi pa bosta že prvi tekmi 7. kola v 1. SNL v Domžalah (19) in Novi Gorici (20.15).

Radomlje bodo v Domžalah proti Krškemu iskale pot do prve prvenstvene zmage. Večerna tekma na Primorskem pa bo manjši derbi za vlogo št. 3 v Sloveniji, Gorica ali Domžale?

Goričani so z ducatom točk v šestih tekmah prekosili sami sebe in so kot lani v prvem delu sezone, ko so bili »hit« jeseni. Včeraj so ujeli še največjo okrepitev poletja – vrnil se je stari pokrovitelj, igralniški Hit, s katerim bi utegnili pripraviti odlično izhodišče za bolj stabilen razvoj in enakovrednejšo bitko za slovenski vrh. V njem so se že ustalili Domžalčani, ki so po tednu ni na vrhu lestvici takoj dobili šampionsko zaušnico. Zaradi nje so zaostali tudi za današnjimi tekmeci in se postavili v nehvaležen položaj – da bi lahko že krepko zaostali za vodilnim dvojcem. Domžalski trener Luka Elsner se je sprijaznil z odhodom Matica Črnica, klub še ne, ker se z Rijeko trdo pogaja za ustrezno odškodnino. Mariborčan in reprezentant vztraja pri odhodu. Glavni sodnik bo Vojko Goričan.

Nekaj dni (konec t. m.) pred iztekom prestopnega roka za igralce s pogodbami sta se vidno okrepila Celje in Aluminij. Dalibor Volaš je iz Albanije (Partizani) prišel v knežje mesto, Lovro Cvek pa iz Zavrča v Kidričevo.