V ospredju taktičnih načrtov selektorja

Rene Krhin, zvezni igralec Granade, Katančev adut za uspešno igro v zvezni vrsti slovenske nogometne reprezentance.

Objavljeno
25. marec 2016 19.55
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik

Brdo pri Kranju – Je naposled napočil čas Reneja Krhina? To se sprašujejo navijači slovenske reprezentance, potem ko je prav 25-letni štajerski nogometaš postal ključna figura selektorja Srečka Katanca pri gradnji igre v zvezni vrsti prenovljene reprezentance.

Krhin je veljal za enega od čudežnih dečkov slovenskega nogometa, o katerem je večkrat spregovoril celo sloviti trener Jose Mourinho. Težko bi si zamislil odmevnejši krst v reprezentanci, kot mu ga je 5. septembra 2009 ponudil tedanji selektor Matjaž Kek na londonskem Wembleyju. Odtlej so čakali nanj Kek, Slaviša Stojanović in Katanec, prav v obdobju drugega Katančevega mandata pa je Krhin najbolj zaživel. Poškodbe, ki so mu v preteklosti prekrižale načrtov, so mu v zadnjem času prizanesle, v tej sezoni se je uspešno uveljavil v majicah Granade v španskem prvenstvu in Slovenije v finišu kvalifikacij za euro 2016. Da nanj še resno računa, je Katanec razkril na prijateljski tekmi z Makedonijo, tudi v Belfastu bo Rene Krhin eden od poveljnikov zvezne vrste v slovenski reprezentanci.

»Glede na dejstvo, da smo šli v tekmo z Makedonijo po enem treningu in s številnimi novimi obrazi, sem zadovoljen z našo igro. Tudi napake v prvih 20 minutah nas niso vrgle iz tira, dovolj smo se zbrali in zmagali, kar je dobrodošlo za našo samozavest,« je ocenil sredin preizkus Krhin in se ozrl v Belfast: »Pred septembrom, bo bo šlo zares, je dobrodošel sleherni test. S Severnimi Irci bo šlo na nož, odgovoriti moramo z bolj agresivno igro kot v Kopru, le tako bomo lahko uveljavili naše tehnično znanje,« meni reprezentant iz Jakobskega Dola, čigar odliki sta dober skok in pregled nad dogajanjem na igrišču.

V Kopru je igral v navezi z Miho Zajcem in Jasminom Kurtićem, v ponedeljek bo šlo za drugačno taktično rešitev, v kateri seveda vnovič ne bo poškodovanega Kevina Kampla: »Kevin nam pomeni ogromno. Toda v Belfastu želimo igrati še bolje kot v Kopru, dodatno zmanjšati število napak, še bolj uspešno spustiti žogo na tla in delovati še bolj zanesljivo.«