V PSG že vre: Ibrahimović želel fizično obračunati z Nenejem

Po treh zaporednih remijih razmere v PSG niso rožnate, kar je skoraj pripeljalo do fizičnega obračuna dveh igralcev.

Objavljeno
01. september 2012 12.42
Posodobljeno
01. september 2012 14.04
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Pariz - Visokoleteči Paris Saint-Germain je novo sezono francoskega prvenstva pričel katastrofalno, zlasti če upoštevamo več desetmilijonski vložek, ki so ga namenili za zveneče okrepitve pred začetkom tekmovanja.

Po treh odigranih krogih Parižani na čelu z Zlatanom Ibrahimovićem namreč še niso okusili slasti zmage, saj so vse tri tekme končali z neodločenim izidom. Prav zato ne preseneča, da v slačilnici vlada napeto vzdušje, ki je na površje izbruhnilo na enem od zadnjih treningov.

V glavni vlogi je bil kdo drug kot nepotrpežljivi Ibrahimović, ki je po grobem štartu Neneja želel z Brazilcem fizično obračunati, a so najhujše preprečili njuni soigralci. »Sedaj je vse zopet v najlepšem redu. Takšne stvari se pač dogajajo v vseh največjih klubih. Nene in Ibra sta dva karizmatična igralca in hkrati tudi konkurenta za mesto v prvi enajsterici, zato tak dogodek ni nič posebnega,« je pojasnil igralec PSG Sylvain Armand.

Po remiju proti Lorientejem (2:2), Ajacciom in Bordeauxom (0:0) se je na udaru kritik znašel tudi italijanski strateg na klopi pariške ekipe Carlo Ancelotti, a mu je Armand javno stopil v bran. »Potrebuje nekoliko časa, da ustrezno pripravi novonastalo ekipo. Opravlja dobro delo, med drugim nam je dejal, da moramo ostati samozavestni in pozabiti na dogajanje izven zelenice. Rešitev moramo iskati v moštveni igri in se ne zanašati na posamezniki,« je sklenil 32-letni francoski branilec.