V Sarajevu pretep navijačev Željezničarja in Maribora

Pred povratno tekmo kvalifikacij drugega kola LP je prišlo do pretepa, v bolnišnici sta končala Mariborčan in policist.

Objavljeno
24. julij 2012 15.15
M. Ž., D. O., Delo.si
M. Ž., D. O., Delo.si

Sarajevo - Nogometni ekipi Željezničarja in Maribora se bosta drevi pomerila na povratni tekmi drugega kola kvalifikacij lige prvakov (21), že pred dvobojem pa so imeli svojega tudi pristaši obeh ekip (v spodnjem videu).

Ti so med seboj obračunali v enem izmed lokalov ter se pri tem obmetavali z različnimi predmeti. Kot poroča SportSport.ba naj bi bilo poškodovanih deset navijačev, eden od mariborskih težje. Medtem pa so iz sarajevske bolnišnice že sporočili, da sta pri njih končala Mariborčan in eden od policistov, ki so posredovali v sporu.

»Policist ima zlomljen prst na desni roki in bo danes odšel v domačo oskrbo. Fant iz Maribora ima na čelu veliko modrico, je pri zavesti, sedaj pa čakamo še na zadnje izvide,« je za DnevniAvaz.ba pojasnila tiskovna predstavnica sarajavske bolnišnice Biljana Jandrić.

Novice o tem, kdo je zakrivil incident, pa so si različne. Nekateri očividci trdijo, da so vinjeni Slovenci napadli mimoidoče, drugi pravijo, da so slovenski navijači provocirali z vzkliki »nož, žica, Srebrenica« in »Slobodan Milošević«, tretji pa trdijo, da so bili sarajevski navijači tisti, ki so napadli goste.

»Imamo informacije o neredih, a ne vemo, zakaj gre. Ne morem potrditi, da gre za naše navijače, saj so ti zbor napovedali v popoldanskih urah. Prav tako ne gre za organizirano mariborsko skupino, saj smo na vezi z vodstvom slovenskega kluba, ki trdi, da je skupina 526 navijačev Maribora še daleč od cilja. Očitno so nerede zakrivili gostujoči navijači, ki so neorganizirano in na svojo odgovornost prišli v Sarajevo,« je za sarajevski radio dejal direktor Željezničarja Dželaludin Muhamerović.