V Sloveniji največ čivkov o Chelseaju

Na Twitterju je med angleškimi nogometnimi klubi globalno gledano najpriljubljenejši Liverpool.

Objavljeno
23. april 2015 14.13
FOOTBALL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - Britanski časnik Guardian se je lotil zanimive raziskave o priljubljenosti angleškega nogometa in otoških klubov glede na število sledilcev na Twitterju in pogostost s posameznim kolektivom povezanih čivkov. Interaktivni zemljevid je zajel tudi Slovenijo, kjer nogometni navdušenci najpogosteje tvitajo o Chelseaju, Arsenalu in Manchester Unitedu.

Če bi za merilo priljubljenosti angleških nogometnih klubov pri nas vzeli zgolj število sledilcev in objav na Twitterju, povezanih s posameznim kolektivom, bi v Sloveniji po Guardianovih izsledkih lahko sklepali, da ima največ privržencev Chelsea (23,12 odstotka), sledita pa Arsenal (18,7 %) in Manchester United (14,69 %).

Globalno gledano je, sodeč po številu sledilcev, najpriljubljenejši angleški prvoligaš Liverpool, ki z naskokom vodi v Veliki Britaniji in na Irskem, za Chelsea bije srce predvsem navijačem v Latinski Ameriki in Rusiji, Arsenal obvladuje londonsko in (presenetljivo) tudi japonsko »tvitosfero«, medtem ko so »rdeči vragi« v prvem planu na Kitajskem, v Indiji in Južnoafriški republiki.