V središču pozornosti tudi Slovenci

Nogometna evropska liga: Rostov, Fiorentina in København s prednostjo.

Objavljeno
23. februar 2017 01.19
FBL-ITA-SERIEA-ACMILAN-FIORENTINA
Aljaž Vrabec
Aljaž Vrabec
Firence – Vkolikor je v ligi prvakov jasno, da bo napredoval en slovenski nogometaš (skoraj zagotovo bo to Jan Oblak), imajo lepe možnosti za preskok prve ovire v izločilnih bojih evropske lige še trije Slovenci.

V prvih tekmah šestnajstine finala so si klubi Mihe Mevlje, Josipa Iličića in Benjamina Verbiča priborili dobro izhodišče, zato bo presenečenje, če Rostov, Fiorentina in København ne bodo zadržali velikega kapitala. Rostov je z Mevljo doma visoko ugnal Sparto iz Prage, prvega od štirih golov pa je zabil prav slovenski branilec. Mevlja bo v središču pozornosti tudi v Pragi, saj bo med najodgovornejšimi, da Rostov ne prejme preveč zadetkov.

Povsem drugačno vlogo je na prvi tekmi imel Iličić, saj je pri Borussii iz Mönchengladbacha vso tekmo spremljal z rezervne klopi. Kljub temu ima njegov klub lepo prednost, kajti Fiorentina je v Nemčiji slavila zmago z 1:0, eden najlepših prostih strelov v tej sezoni pa je uspel Federicu Bernardeschiju.

Lepo prednost si je v gosteh v Razgradu priboril tudi København, ki je ugnal Ludogorca z 2:1, Verbiča pa ni bilo v ekipi. Zaigral je spet minuli konec tedna v danskem prvenstvu proti Brøndbyju. Slovenski vezist je v igro vstopil v 80. minuti, a vseeno se je tekma končala brez zadetkov.