V veliki derbi s prednostjo štirih točk

Polom Kopra - Na Bonifiki trije goli Dominika Glavine.

Objavljeno
03. oktober 2016 00.42
regent nogomet
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Ni šlo gladko, toda Olimpija je svojo nalogo v Posavju opravila uspešno in bo v veliki derbi 15. t. m. v Stožicah šla s prednostjo štirih točk pred prvim zasledovalcem Mariborom. Vodilni dvojec si je pred tekmeci že priigral tudi zajetnejšo prednost.

V Krškem je Ljubljančane iz zagate izvlekel rezervist Etien Velikonja v 79. minuti, ko je na desni strani spretno preigral branilca in iz bližine matiral še domačega vratarja Marka Zalokarja. Zeleno-beli so se na razmočenem igrišču šele po izenačujočem golu Krškega postavili kot favoriti. Resda se jim prej ni bilo treba preveč truditi. Vse, kar je bilo treba, je bilo, da ubranijo minimalno prednost, ki jim jo je podaril domači branilec Klemen Šturm z avtogolom že v uvodnem delu tekme v 7. minuti.

»Izgubljali smo žoge in delali tehnične napake. Po izenačenju pa smo pokazali značaj in moč. V Krškem je težko igrati, vendar bi morali že prej razbliniti dvome o zmagovalcu,« je dejal trener Luka Elsner, ki je nanizal že peto zaporedno zmago na ljubljanski klopi in ima stoodstotni izkupiček. Po 428. minutah je prvi gol prejel mladi Olimpijin vratar Rok Vodišek.

»Vem, kaj moramo narediti, da bi premagali Olimpijo ali Maribor. Težko pa je to narediti. Tekmo smo odprli slabo in takšnega avtogola si ne smemo privoščiti. Do izenačenja smo bili enakovredni, potem je Olimpija pritisnila in pokazala kakovost,« pa je povedal domači trener Tomaž Petrovič.

Zmaga Gorice proti Radomljam je bila začinjena z največ goli v 12. kolu, kar šestimi, minimalna in srečna znaga Celja proti Aluminiju pa je bila pričakovana, malo manj pa prepričljiv uspeh Rudarja na koprski Bonifiki. S tremi goli je zablestel Dominik Glavina, ki je na lestvici strelcev prehitel Miho Zajca in je na vrhu sam s sedmimi goli. Koprčane še ni vodil novi trener Igor Pamić, ki bo moral pošteno zavihati rokave, da bi se lahko enakovredno meril z moštvi iz prve polovice lestvice.