Valencia v novi sezoni močnejša za Otamendija

Argentinski branilec Nicolas Otamendi bo poleti prestopil iz portugalskega Porta k španski Valencii.

Objavljeno
06. februar 2014 13.08
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Porto - Španski prvoligaš Valencia bo v prihodnji sezoni močnejši za argentinskega branilca Nicolasa Otamendija, za katerega bo portugalskemu Portu plačala 12 milijonov evrov odškodnine.

Otamendi je svojo profesionalno kariero začel leta 2007 pri argentinskem klubu Velez Sarsfield, iz katerega se je leta 2010 preselil Portu, tako da bo Valencia njegov tretji klub.

»Počaščen sem, da bom lahko igral za Valencio, ki je eden izmed najatraktivnejših klubov v Španiji in Evropi, krasi pa ga tudi bogata zgodovina. Vem, da argentinski nogometaši predstavljajo pomemben del zgodovine moštva, saj so ga med drugimi zastopali Mario Kempes, Roberto Ayala in Pablo, kar mi predstavlja tako odgovornost kot vznemirjenje. Veselim se novega koraka v svoji karieri,« je dejal 25-letni osrednji branilec.

Valencia je med zimskim prestopnim rokom naredila kar osem sprememb, saj so jo okrepili Seydou Keita, Philippe Senderos, Vinicius Araujo in Ruben Vezo, zapustili pa Helder Postiga, Dorlan Pabon, Andres Guardado in Sergio Canales.