Valenčič ostaja na Finskem, a menja sredino

Iz PS Kemija se je preselil v Helsinke k HJK, ki je trenutno vodilni finski nogometni prvoligaš in se bori za evropsko ligo.

Objavljeno
10. julij 2017 17.51
J. P.
J. P.

Helsinki - Nekdanji obetavni nogometaš ljubljanske Olimpije Filip Valenčič si je pred prihodnjo sezono poiskal novega delodajalca. Ostal bo sicer na Finskem, vendar bo majico dosedanjega PS Kemija, ki mu je bil zvest od lanskega avgusta, zamenjal z dresom moštva HJK iz Helsinkov. Petindvajsetletni napadalno usmerjeni zvezni igralec se je z vodstvom kluba dogovoril za sodelovanje do konca koledarskega leta 2019.

Otrok Interblocka, ki se je v tujini prvič preizkusil predlani kot član Monze, se od tam podal na Otok k ekipi Notts County, od tam pa na Finsko, se bo s HJK, ki je trenutno vodilni kolektiv tamkajšnjega prvoligaškega tekmovanja, meril tudi v kvalifikacijah za evropsko ligo. Prvega tekmeca, Connay's Quay Nomads z Walesa, so Finci že odpravili, zdaj jih v drugem kolu čaka makedonska Škendija.

Valenčič je v minuli sezoni kot član PS Kemija zbral 34 nastopov in s trinajstimi zadetki opozoril nase, s čimer se je znašel na trnku HJK, ki je v sezoni 1998/99 igral celo v skupinskem delu lige prvakov.