Valenčič zasenčil celo Jokića

Naši na tujem: V Nottinghamu sta bila uspešna kar dva legionarja, Filip Valenčič in Bojan Jokić.

Objavljeno
18. januar 2016 01.32
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik

Ljubljana – Udarni slovenski nogometni reprezentanti so bili konec tedna v ozadju klubskih (ne)uspehov. V takšnem ozračju je najmočneje opozoril nase Filip Valenčič, nekdanji napadalec Olimpije, ki igra za angleški klub Notts County.

Valenčič se je po neuspešni epizodi v Monzi lani preselil v Nottingham. To je mesto, po velikosti primerljivo z Ljubljano in v katerem domujeta najstarejši nogometni klub na svetu Notts County (ta čas 4. liga) in nekdanji evropski prvak Nottingham Forest (2. liga).

Pri slednjem je zelo uspešno začel novo poglavje v karieri Bojan Jokić, ki je doslej prejemal visoke ocene za igro. Nazadnje ob zmagi nad Boltonom s 3:0 je prejel sedmico s pojasnilom: »Villarrealov branilec dokazuje upravičenost nakupa, hitro se je vklopil v sistem igre in moštvo nasploh. Na igrišču so opazne njegove bogate izkušnje.«

Zanimivo, Forestov štadion City Ground (30.500 sedežev) in Countyjev domicil Meadow Lane (20.000) sta oddaljena le 300 metrov.

Pri Notts Countyju je našel nov izziv Valenčič, 24-letni Ljubljančan, strelec 13 prvenstvenih golov za Olimpijo in nekdanji član mlade slovenske reprezentance, ko jo je vodil selektor Tomaž Kavčič. Notts County je pred tednom dni dobil novega trenerja, ki očitno računa na Valenčiča. »Fant je dobro sprejel navodila in informacije, ki jih je dobival ves teden, zato sem zadovoljen,« je zatrdil trener Jamie Fullarton.

Valenčič je namreč odločil zmagovalca z edinim golom na tekmi, potem ko je izkoristil podajo v prazen prostor in s polvolejem z 20 metrov zabil mojstrski gol Crawley Townu (v spodnjem videu), County pa je vknjižil prvo zmago v gosteh po lanskem avgustu. Gol je navdušil tudi spremljevalca kluba iz osrednjega mestnega časopisa Nottingham Post, ki je naslovil poročilo s tekme s »Čudežni gol Filipa Valenčiča«.

Valenčičev gol se je hitro razširil tudi po spletnih družbenih in socialnih omrežjih po Otoku, seveda predvsem med privrženci kluba, ki je med sezonama 1888/89 in 2013/14 odigral 4756 ligaških tekem. Valenčič je v mestu začasno zasenčil celo veliko bolj znanega Jokića, četudi je slednji doslej nizal le dobre predstave.