Van der Sar bo spet branil

Legendarni nizozemski vratar Edwin Van der Sar se bo iz športnega pokoja vrnil v matični klub, ki nastopa v četrti ligi.

Š. Ro.
sre, 09.03.2016, 16:01

Amsterdam - Potem ko je pred petimi leti pomahal v slovo nogometnim zelenicam, se legendarni nizozemski nogometni vratar Edwin Van der Sar vrata med vratnici. Na pomoč je 45-letnega mojstra poklical matični klub Noordwijk, ki nastopa v četrti nizozemski ligi in je zaradi poškodb ostal brez vratarja.

Van der Sar bo med vratnici stopil v soboto v tekmi proti ekipi Jodan Boys, njegova vrnitev naj bi bila krata, saj naj bi branil le na omenjeni tekmi. »V klubu smo na nacionalno zvezo poslali prošnjo, ta nam je takoj odgovorila pozitivno. Čeprav bo najbrž branil le na eni tekmi, pa bomo zelo ponosni, ker nam bo pomagal na tak način,« je dejal tehnični direktor kluba Peter Vink.

Nekdanji nizozemski reprezentant je za Noordwijk branil v mlajših kategorijah, pri 20 letih pa prestopil v Ajax, s katerim je osvojil tudi ligo prvakov. V karieri je branil še za Juventus, Fulham in Manchester United. Pri slednjem je leta 2011 po finalnem porazu v ligi prvakov proti Barceloni tudi končal kariero.

Povezane novice

Nogometne novice: Van der Sar kandidat za direktorja Ajaxa, za potrebe SP 1,7 milijarde dolarjev
9. november ob 13:54
Legendarni nizozemski vratar Edwin van der Sar je kandidat za novega direktorja amsterdamskega kluba.
Prijavi sovražni govor