Van Gaal po novem spodrsljaju Uniteda: Lahko nas kritizirate

Nogometaši Manchester Uniteda niti na evropskem prizorišču ne blestijo. Tokrat so izgubili v evropski ligi proti Midtjyllandu.

Objavljeno
19. februar 2016 10.28
A. V.
A. V.

Manchester - Kriza Manchester Uniteda se nadaljuje. Po slabih rezultatih v angleški ligi in izpadu iz lige prvakov se United ne znajde niti med drugoligaško evropsko druščino. Na prvi tekmi 1/16 finala je namreč izgubil tudi v evropski ligi. Previsoka ovira je bil Midtjylland, ki je slavil z 2:1. Kdo? Midtjylland iz danskega Herninga. Vprašanje je, v kako velikih težavah bi bil Unitede šele, če bi igral proti kakšnemu bolj zvenečemu tekmecu.

Roko na srce, trener rdečih vragov Louis van Gaal nima niti sreče. Pred tekmo na Danskem je imel trinajst poškodovanih igralcev, nato je težave med ogrevanjem staknil še prvi vratar David De Gea. Kako dolgo bo odsoten španski čuvaj mreže, še ni znano. "To je Murphyjev zakov. Če gre lahko kaj narobe, potem bo tudi šlo narobe," je zmajeval z glavo nizozemski trener.

United je bistveno bolje igral v prvem polčasu, ko je tudi povedel z zadetkom Memphisa Depayja. Danci so kasneje izenačili tik pred koncem prvega dela, kar je pri rdečih vragih pustilo očitne posledice v nadaljevanju. Postali so bistveno bolj pasivni, zato je Midtjylland prišel celo do zmagovitega zadetka. "Navijači nas lahko kritizirajo," je povedal Van Gaal. "Če to počnejo, imajo verjetno prav in si to tudi zaslužimo, toda naš odnos ni slab. Trudimo se, vendar imamo težave."

Otoški mediji niso varčevali s kritikami. Številni analitiki se pridružujejo mnenju navijačev, da je čas za Van Gaalovo slovo. Kljub temu je težko verjeti, da bo United pred koncem sezone dejansko odslovil Nizozemca. Najverjetnejši scenarij je, da bo uprava potrpela do zadnje tekme, nato pa bo Van Gaala nasledil njegov nekdanji učenec Jose Mourinho.