Van Gaal že računa na Madžukića?

Novi trener Manchester Uniteda Louis van Gaal zagotavlja, da se ne boji, da mu bo Alex Ferguson gledal pod prste.

Objavljeno
20. maj 2014 16.22
Posodobljeno
20. maj 2014 16.22
FBL-NED-WC-2014
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Manchester - Novi trener Manchester Uniteda Louis van Gaal je že razkril del načrtov, ki jih ima za rdeče vrage, ki jih bo prevzel v naslednji sezoni. Kot je poudaril, se ne boji delati v senci velikega Alexa Fergusona.

»Čutim pritisk, ki si ga polagam sam. To, da bo mi Ferguson gledal pod prste, ne bo moja glavna težava,« je povedal nizozemski selektor, ki mu bo v Manchestru kot pomočnik ob strani stal dolgoletni nogometaš Uniteda Ryan Giggs. Kot je dejal, se s Fergusonom odlično razume in pričakuje, da bosta kmalu šla na pijačo.

Van Gaal bo kajpak imel na voljo kar nekaj sredstev za nove okrepitve. Po pisanju britanskih časnikov naj bi bil na njegovem seznamu že hrvaški napadalec Mario Mandžukić, ki se vse bolj spogleduje s slovesom iz Bayerna, kamor prihaja odlični Poljak Robert Lewandowski.

»Moja glavna naloga bo, da United spet pripeljem na vrh. Vodstvo kluba meni, da sem tega sposoben že v moji prvi sezoni. Ne le z uveljavljenimi igralci, temveč tudi z mladimi talenti. To bo sicer zelo zahtevna naloga, a zame zelo privlačen izziv,« je dejal Van Gaal, ki je bil vse od odslovitve Davida Moyesa prvi kandidat za novega trenerja.

 

Kot je dejal, o ponudbi ni veliko razmišljal, vendarle gre za enega največjih in najbolj uglednih klubov. Ob imenovanju je prejel številne čestitke, med drugim mu je sporočilo poslal Jose Mourinho»Bil je eden prvih, ki me je kontaktiral. Dejal je, da mi zavida seznam klubiv, ki sem jih vodil,« je povedal Van Gaal, ki pa je ob vsem navdušenju tudiobljubil, da nova služba ne bo zmotila njegove pomembne naloge v nizozemski reprezentanci na prihajajočem SP v Braziliji.