Vanoli ni več trener Olimpije

Slovenski nogometni prvak Olimpija je ostal brez trenerja, vodstvo Olimpije je prekinilo sodelovanje z Rodolfom Vanolijem.

Objavljeno
31. avgust 2016 14.10
mfe-nogomet
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Slovenski nogometni prvak je po ne prav prepričljivem uvodu v novo sezono že ostal brez trenerja. Sodelovanja italijanskega nogometnega strokovnjaka Rodolfa Vanolija z ljubljanskim klubom je konec, predsednik Olimpije Milan Mandarić pa zanj že išče primernega naslednika.

Do nadaljnjega bodo sicer aktivnosti potekale po začrtanem programu pod vodstvom ostalih članov strokovnega vodstva, so sporočili iz ljubljanskega kluba, glavno besedo pri vodenju ekipe naj bi tako do nadaljnjega imela Igor Božič in Dejan Kopasić.

Vanoli že na včerajšnjem treningu ni vodil ljubljanskih nogometašev, na današnjem sestanku pa so mu tudi predčasno prekinili pogodbo, ki jo je sicer ob začetku sezone podpisal za dve leti.

Nekdanji trener Kopra je Ljubljančane prevzel aprila letos in jih ob koncu minule sezone pripeljal do prvega naslova državnega prvaka v zadnjih 21 letih. Kljub osvojenemu naslovu pa je Vanoli zaupanje zapravil v novi sezoni z zgodnjim izpadom iz kvalifikacij za ligo prvakov ter neprepričljivimi predstavami v domačem ligaškem prvenstvu.

Med možnimi nasledniki Vanolija na klopi Olimpije naj bi bili po pisanju STA nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović, hrvaški strateg Zoran Vulić, ki je v minuli sezoni Šerif iz Tiraspola vodil do naslova moldavskega prvaka, ter Čedomir Janevski, ki je bil med drugim selektor Makedonije in trener Crvene zvezde in Bruggea.