Velenjčani in Goričani do zmage v zadnjih trenutkih

V tretjem kolu nogometnega državnega prvenstva je Rudar ugnal Koper, Gorica pa Radomlje.

Objavljeno
31. julij 2016 00.39
Nogomet Gorica - Maribor. Goričan Arčon Sandi v napadu. V Novi gorici 12.9.2015
A. V., STA
A. V., STA
Velenje/Nova Gorica - Velenjčani so v 3. kolu prišli do prve zmage v novi sezoni. Junak je bil John Mary, ki je v prvem nastopu v velenjskem napadu dosegel dva zadetka. Na drugi strani je Koper z izjemo prve polovice drugega polčasa pokazal premalo napadalnih sposobnosti, tako da ostaja pri zmagi in dveh porazih.

Čeprav sta si ekipi v prvem polčasu enakovredno razdelili posest žoge, so bili ob dokaj nepovezani igri na obeh straneh v napadu vendarle rahlo bolj aktivni Velenjčani, ki so trikrat prišli do strela, Koprčani pa dvakrat enkrat. Domini Glavina in dvakrat Mario Babić sta bila nenatančna pri Rudarju, Marko Krivičić in Leandro Teijo pa pri Kopru.

V drugem polčasu je Koper začel igrati bolje, bolj agresivno in tudi bolj napadalno, posledica česa je bilo nekaj strelov, a so žoge letele precej mimo domačih vrat. Velenjčani so nato vzpostavili ravnotežje v igri, v 71. minuti pa bili blizu vodilnega zadetka, ko je David Kašnik po kotu zadel prečko, odbito žogo pa je nespretno čez gol poslal Bojan Vručina.

V 79. minuti so gosti na igrišču ostali le z deseterico, saj je bil le nekaj trenutkov po vstopu v igro izključen Joel Omari Tshibamba. Številčno prednost so gostitelji unovčili v 87. minuti, ko je za 1:0 z glavo zadel debitant John Mary po podaji Damjana Trifkovića. Tik pred koncem tekme sta imela Trifković in Mario Babić novi priložnosti za domače, ki pa so končni izid postavili že po izteku dodatnega časa, znova je bil uspešen Mary.

Rudar bo v 4. krogu prihodnjo nedeljo gostil Domžale, Koper pa dan prej Celje.

Rudar Velenje - Luka Koper 2:0 (0:0)

Strelec: 1:0 Mary (87.), 2:0 Mary (90.).
Stadion Ob jezeru, sodniki: Vinčić, Ul (oba Maribor) in Klančnik (Slovenj Gradec).
Rudar: Ristić, Bolha, Zec, Kašnik, Mužek, Lotrič (od 55. Trifković), Tolimir (od 84. Grgić), S. Babić, Glavina (od 70. Vručina), Mary, M. Babić.
Luka Koper: Simčič, Horvat, Gregov, Datković, Sikošek, Teijo, Krivičić, Belima, Ibričić (od 77. Tshibamba), Valencia (od 66. Pučko), Muslimović (od 55. Štromajer).
Rumeni kartoni: Kašnik, Mužek, Glavina, Zec; Muslimović, Ibričić, Gregov.
Rdeči karton: Tshibamba (79.).

Gorica slavila po preobratu

Novogoričani so Radomljane pričakali z vlogo favorita. Če so to še upravičevali s pobudo na igrišču, pa so bili za nekaj minut celo v izgubljenem položaju, saj so novinci v športnem parku vodili. Toda Sandi Arčon je le poskrbel za drugo zmago Gorice v sezoni, s katero so Primorci tik pod vrhom lestvice. Kalcer pa je doživel tretji poraz in je na dnu razpredelnice.

Ekipi v prvem polčasu nista pokazali nogometa po željah gledalcev. Na obeh straneh je bilo veliko napak, edino priložnost pa so domači zapravili v drugi polovici prvega dela, ko je po podaji Dejana Žigona Miran Burgić žogo poslal v naročje vratarja gostov.

V drugem delu domači nogometaši kljub pobudi niso znali streti novincev v ligi. Vedno več je bilo negodovanja na tribunah, to pa je vrhunec doseglo v 78. minuti, ko je za vodstvo gostov in njihov prvi zadetek v sezoni poskrbel nekdanji član Gorice Marko Nunić s strelom z roba kazenskega prostora ter poskrbel za (ciničen) aplavz domačih navijačev.

Toda Novogoričani so se v končnici tekme pobrali in na koncu poskrbeli celo za popoln preobrat in zmago. Glavni akter je bil Arčon, ki je naprej v 85. minuti zadel s strelom z leve strani, nato pa v 90. minuti z močnim strelom poskrbel za končnih 2:1. Na treh tekmah je zbral tri zadetke in je vsaj začasno na vrhu lestvice strelcev.

Novogoričani bodo v 4. kolu prihodnjo soboto gostovali v Krškem, Radomljani pa bodo gostili Aluminij.

Gorica : Kalcer Radomlje 2:1 (0:0)

Strelca: 0:1 Nunić (78.), 1:1 Arčon (85.), 2:1 Arčon (90.).
Športni park, gledalcev 450, sodniki: Glažar, Burjan (oba Hajdina) in Skok (Ptujska Gora).
Gorica: Sorčan, Jogan, T. Kavčič, Celcer, Gregorič, Kolenc (od 61. Nagode), Grudina, Osuji (od 68. Arčon), Kapić, Žigon, Burgić (od 82. Franciosi).
Kalcer Radomlje: Ivačič, Kumer, Jazbec, Karamatič, Anđelković, Barukčić, Šipek (od 56. Jugovar), Cerar (od 72. Gajić), Nunić, Kovjenić, Osmanaj (od 87. Jakovljević).
Rumeni kartoni: Grudina, Kolenc; Kovjenić, Karamatič, Jugovar, Jazbec.