Verbičev klubski kolega v slogu Roberta Carlosa (VIDEO)

Nogometaš Københavna Thomas Delaney je zrežiral mojstrovino, ki bo kandidirala za eno najlepših v ligi prvakov.

Objavljeno
28. september 2016 12.54
FBL-EUR-C1-KOBENHAVN-BRUGGE
J. P.
J. P.

København - Drugo kolo nogometne lige prvakov je v skupinah od E do H postreglo z dvema zelo prepričljivima zmagama. Juventus je na gostovanju s 4:0 izprašil zasedbo zagrebškega Dinama, pri katerem zaradi poškodbe Petar Stojanović ni igral, København pa je z enakim rezultatom doma odpravil Brugge in po dveh kolih ostaja neporažen.

Slovenski reprezentant Benjamin Verbič je spet našel mesto v začetni enajsterici zmagovalnega moštva in na zelenici vztrajal do 67. minute, ko ga je nadomestil rezervist Youssef Toutouh. Tri minute pred tem pa je Verbič kot asistent sodeloval pri drugem zadetku v obračunu, ki je bil pravcata mojstrovina in bi utegnil kandidirati celo za najlepši gol sezone lige prvakov.

Med strelce se je vpisal danski zvezni igralec Thomas Delaney, ki je v začetku meseca dopolnil 25 let. Po odbiti žogi in Slovenčevi podaji z glavo je namreč v slogu Roberta Carlosa brez pomislekov, silovito in natančno z levico sprožil s kakih tridesetih metrov in s strelom v desni zgornji kot ukanil francoskega čuvaja mreže Ludovica Butelleja, ki je obstal kot vkopan.

Zagotovo je bil to najlepši zadetek včerajšnjega večera, najverjetneje tudi drugega kola, morda celo celotne sezone lige prvakov.