Vidal na operacijo kolena

Čilenski reprezentant Arturo Vidal bo danes v Barceloni prestal operacijo kolena, nastop na SP naj ne bi bil ogrožen.

Objavljeno
07. maj 2014 11.09
SOCCER-EUROPA/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Torino - Čilenski reprezentant Arturo Vidal bo danes v Barceloni prestal operacijo desnega kolena, so sporočili iz njegovega kluba Juventusa.

Vidal je včeraj v družbi zdravnikov Juventusa in čilenske reprezentance opravil pregled pri profesorju Ramonu Cugatu, ki se je odločil, da Čilenec le 35 dni pred začetkom svetovnega prvenstva nujno potrebuje operacijo, vendar naj bi bil nared za nastope v Braziliji.

Arturo Vidal je v tej sezoni italijanskega prvenstva nastopil na 32 tekmah ter zabeležil 11 golov in 5 asistenc ter pomagal Juventusu do tretjega zaporednega naslova državnega prvaka.

»Najbolj nas skrbi, kako dolgo bo okreval, na žalost ne moremo točno določiti datuma njegove vrnitve. Operacija mu ne bo preprečila nastopa na svetovnem prvenstvu, vendar imamo na voljo le malo časa,« je dejal čilenski reprezentančni zdravnik Giovanni Carcuro.

26-letni vezist je za Čile igral 46 tekem in dosegel 8 golov, njegova reprezentanca pa bo na svetovnem prvenstvu igrala proti Španiji, Nizozemski in Avstraliji.