Hazard izgubil živce in brcnil pobiralca žog

Chelsea v polfinalu angleškega pokala proti Swansea Cityju ni uspel pripraviti preobrata in se že poslavlja od tekmovanja.

Objavljeno
24. januar 2013 08.24
Posodobljeno
24. januar 2013 09.00
Britain Soccer League Cup
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

London - Nogometaši Chelsea so sinoči zapravili vse možnosti, da bi v klubsko vitrino lahko postavili novo lovoriko. Na povratni tekmi angleška pokala jim v polfinalu na gostovanju pri Swansea Cityju ni uspelo nadoknaditi zaostanka iz prve tekme (2:0) in se tako že poslavljajo od tekmovanja.

Bolj kot sam poraz Londončanov pa v javnosti odmeva nešportna poteza vezista Edena Hazarda, ki je v 80. minuti tekme izgubil živce in ob robu igrišča nešportno brcnil domačega pobiralca žog. 17-letni deček naj bi se namreč po mnenju belgijskega zvezdnika predolgo obiral in tako kradel čas v korist gostiteljev. Hazard je skušal brcniti žogo, a ga pri tem dečka zadel v rebra. Šlo naj bi za Charlieja Morgana, sina direktorja Swanseja Martina.

Hazard si je za svojo potezo upravičeno prislužil rdeči karton, po tekmi pa je mladega Charlija povabil v garderobo in se mu tudi opravičil. »Deček je s svojim telesom povsem zakril žogo. Ko sem jo skušal brcniti, sem ob tem zadel njega. Nikakor to nisem storil namenoma. Kasneje sem se opravičil. Po tekmi je deček prišel v našo garderobo, kjer sva se na kratko pogovorila in opravičila drug drugema. Oprostite,« je skesano pojasnil Hazard.

22-letni Belgijec bo zaradi rdečega kartona verjetno kaznovan tudi s strani Angleške nogometne zveze (FA), zaradi opravičila pa se je menda uspel izogniti policijski preiskavi. »Potem, ko sta se opravičila drug drugemu, je za nas stvar končana. Oba se namreč dobro zavedata, da sta storila napako. Deček je skušal ukrasti nekaj pomembnih sekund, Eden pa ga je pri tem nestrpno brcnil. Oba sta storila napako,« je dejal strateg Chelsea Rafael Benitez.

Angleški pokal, polfinale

Swansea - Chelsea 0:0 (0:0) /2:0/

(RK: Hazard 80./Chelsea)

Aston Villa - Bradford City  2:1 (1:0) /1:3/

(Benteke 24., Weimann 87.; Hanson 55.)

(V poševnih oklepajih so izidi prvih tekem)