Messi izgubil živce in prijel tekmeca za vrat

Na prijateljskem nogometnem srečanju med Barcelono in Romo se je razhudil vedno hladnokrvni Lionel Messi.

Objavljeno
06. avgust 2015 12.30
FBL-ESP-BARCELONA-ROMA-GAMPER
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Barcelona - Barcelona je na prijateljskem nogometnem srečanju na svojem stadionu Camp Nou s 3:0 premagala Romo, v središču pa je bil ponovno argentinski zvezdnik Lionel Messi. Tokrat ne zaradi izjemnih potez in golov, ampak zaradi svoje grobe poteze, kakršnih pri njem nismo vajeni. Z glavo je namreč udaril Francoza Mapouja Yanga-Mbiwo, pri tem pa ga je z roko tudi prijel za vrat.

Vse se je zgodilo tako hitro, da drugi igralci niso utegnili posredovati. Sodnik Javier Estrada Fernandez mu kljub temu ni pokazal rdečega kartona, dobil je rumenega kot tudi Yanga-Mbiwa.

Messi sicer zelo redko naredi kakšno potezo, ki bi jo sodniki strožje kaznovali. V dresu Barcelone še nikoli ni dobil rdečega kartona, predčasno pa je moral z igrišča le enkrat. Rdeči karton je dobil leta 2005 kot najstnik na svoji prvi mednarodni tekmi.

Na sredini tekmi se je kmalu po incidentu vpisal med strelce, ko je povišal na 2:0. Prvi zadetek za katalonsko zasedbo je dosegel Brazilec Neymar, Hrvat Ivan Rakitić pa je postavil končni izid tekme z Rimljani.