poškodba in gol Coste ob trku z vratnico

Čeprav je sprva kazalo, da jo je Diego Costa grdo skupil na tekmi proti Getafeju, poškodba po trku z vratnico ni hujša.

Objavljeno
14. april 2014 13.31
Posodobljeno
14. april 2014 13.31
SOCCER-SPAIN/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Navijačem Atletica iz Madrida je na včerajšnji tekmi španskega prvenstva proti Getafeju zastal dih, saj so se že zbali, da bodo pred odločilnimi obračuni sezone ostali brez prvega zvezdnika Diega Coste. Potem ko se je po poškodbi šele vrnil v moštvo, je proti Getafeju v 84. minuti v velikih bolečinah obležal na igrišču, saj je nerodno trčil v vratnico.

Čeprav je že kazalo, da Costa ne bo dosegel podaje Adriana, se je požrtvovalno podal ža žogo in jo tudi uspešno spravil v mrežo, a se pri tem zaletel v vrata. Njegova okrvavljena golenica in kriki od bolečin niso obljubljali nič dobrega, pa vendar so si v moštvu kmalu oddahnili, da se napadalec ni huje poškodoval. Trener Diego Simeone je že na novinarski konferenci po tekmi povedal, da je Costa »srečen in zdrav« in da je staknil le ureznino.

V Braziliji rojeni španski reprezentant je z golom tudi postavil končni izid 2:0, z zmago pa se je Atletico še utrdil na vrhu lestvice španskega prvenstva, kjer ima tri točke prednosti pred mestnim tekmecem Realom in štiri pred Barcelono. Do konca je še pet tekem.