Real uspešen, Juve klecnil

Fiorentina v prijateljskem dvoboju izprašila zasedbo Gaziantepsporja (4:1), Josip Iličić pa pri zmagi ni sodeloval.

Objavljeno
04. avgust 2013 16.56
SOC-FOC-MLS-SPO-EVERTON-V-REAL-MADRID---INTERNATIONAL-CHAMPIONS-
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Na mednarodnem pokalu prvakov onkraj luže so nogometaši madridskega Reala, ki v novi sezoni še ne poznajo poraza v pripravljalnih dvobojih, po PSG in LA Galaxyju odpravili še Everton. Na znamenitem štadionu Dodger, kjer domuje bejzbolsko moštvo Los Angeles Dodgers in ki je sploh prvič v 52-letni zgodovini gostil nogometno tekmo, je kraljevi klub po dobre pol ure igre vodil že z 2:0, v nadaljevanju pa je častni gol za Everton, ki je sicer slovitemu tekmecu nudil več kot dostojen odpor, vknjižil hrvaški reprezentančni napadalec Nikica Jelavić.

Zato pa se je moral dvakratni zaporedni italijanski prvak Juventus obrisati pod nosom v obračunu s šampionom lige MLS, ekipo Los Angeles Galaxy. Trener stare dame Antonio Conte je že od prve minute v ogenj poslal novinca v obrambni vrsti Angela Ogbonno, v nadaljevanju je na igrišče stopil tudi Fernando Llorente, medtem ko je prvi zvezdnik klubskega prestopnega roka Carlos Tevez dvoboj presedel na rezervni klopi. »Dobro smo igrali, zmaga nad takšnim nogometnim velikanom vselej prija, ne bo pa spremenila sveta,« se je pošalil trener Los Angelesa Bruce Arena. Antonio Conte je pripomnil: »Še dobro, da se nam je takšen poraz zgodil v obdobju pred začetkom sezone v obračunu, ki ni odločal o ničemer.«

Med drugimi zanimivejšimi tekmami velja izpostaviti hud poraz turškega Gaziantepsporja proti Fiorentini, pri kateri pa ni zaigral slovenski novinec Josip Iličić. Monaco, eden najaktivnejših klubov v letošnjem prestopnem roku, pa je miniral zasedbo Tottenhama, novinec Radamel Falcao se je dvakrat vpisal med strelce.

REZULTATI ZANIMIVEJŠIH PRIJATELJSKIH TEKEM

Everton : Real Madrid 1:2 (0:2; Nikica Jelavić; Cristiano Ronaldo, Mesut Özil)
Juventus : L. A. Galaxy 1:3 (1:1; Alessandro Matri; Omar Gonzalez, Landon Donovan, Robbie Keane)
Liverpool : Olympiakos 2:0 (1:0; Joe Allen, Jordan Henderson)
Galatasaray : Porto 1:0 (0:0; Felipe Melo, 11-m)
Cardiff : Chievo 1:0 (0:0; Bo-Kyung Kim)
Arsenal : Napoli 2:2 (0:2; Olivier Giroud, Laurent Koscielny; Lorenzo Insigne, Goran Pandev)
Fiorentina : Gaziantepspor 4:1 (0:0; Alberto Aquilani, Massimo Ambrosini, Adem Ljajić 2; Haris Medunjanin, 11-m)
Nice : Athletic Bilbao 0:0
Monaco : Tottenham 5:2 (1:0; Andrea Raggi, Lucas Ariel Ocampos, Radamel Falcao 2, Mounir Obbadi; Harry Kane, Andros Townsend)
Sampdoria : Marseille 4:3 (3:1; Gabbiadini 2, Eder, Fernandes Garcia Renan; Andre-Pierre Gignac, Matthieu Valbuena, Rod Fanni)
Celta Vigo : Southampton 0:0, po 11-m 4:1
Benfica : Sao Paulo 0:2 (0:0; Aloisio Dos Santos, Rafael Toloi)

V spodnjih videoposnetkih si lahko ogledate gole in vrhunce dveh tekem na mednarodnem pokalu prvakov onkraj luže (Real - Everton in Juventus - LA Galaxy).