sijajni Berić spet zabil Ajaxu in pomagal do senzacije

Dunajski Rapid je tudi s pomočja gola Roberta Berića presenetil veliki Ajax in na povratni tekmi kvalifikacij zmagal s 3:2.

Objavljeno
04. avgust 2015 19.38
Posodobljeno
04. avgust 2015 19.38
FBL-EUR-C1-RAPID WIEN-TRAINING
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Amsterdam - Slovenski nogometni reprezentant Robert Berić navdušuje na evropskih zelenicah. Potem ko je na prvi tekmi 3. kola kvalifikacij za ligo prvakov rešil dunajski Rapid po zaostanku z 0:2 proti Ajaxu ter s podajo in golom poskrbel za izenačenje, je bil eden od junakov tudi nocoj. Dunajčani so se na težki povratni tekmi pomerili proti nekdanjemu evropskemu prvaku in poskrbeli za veliko presenečenje. Zmagali so s 3:2 in s skupnim izidom 5:4 napredovali v naslednje, zadnje kolo kvalifikacij pred vstopom v elitno ligo prvakov. 

Že v 12. minuti je za hladen tuš sredi vročega Amsterdama, kjer so že večer prej obračunavali navijači, poskrbel slovenski nogometaš. Avstrijci so izkoristili napako v domači obrambi, Berić pa je bil na pravem mestu ob podaji Stefana Stangla ter z bližine z glavo zadel nov evropski gol, s katerim je gotovo ogrel še kakšnega potencialnega kupca.

Dodaten šok so gostitelji doživeli v 39. minuti, ko je Rapid vodstvo povišal na 2:0, pod zadetek pa se je podpisal Louis Schaub. Dunaju se je že nasmihala senzacija, a še prej so morali preživeti drugi polčas in preprečiti scenarij s prejšnje tekme, ko je vodstvo dveh golov zapravil Ajax.

V 52. minuti so Nizozemci res udarili nazaj. Poljak Arkadiusz Milik je mojstrsko izkoristil podajo Mitchella Dijka pred gol, udaril s prve, zadel tik ob desno vratnico in domače vrnil v igro. V 75. minuti je štadion ponorel, ko je po podaji Milika zadel še rezervist Nemanja Gudelj. Toda veselja je bilo hitro konec le dve minuti pozneje je Rapid zadel še tretji gol, znova je zanj poskrbel Schaub ter postal veliki junak zmage sredi Amsterdama.

Pred drevišnjo povratno tekmo je sicer v ponedeljek zvečer prišlo do pretepa med navijači obeh ekip. Vpletenih naj bi bilo od 30 do 50 osebn, po podatkih avstrijske tiskovne agencije APA, jih je policija pridržala 19. Najhuje naj bi jo skupil eden od navijačev domače ekipe, ki je utrpel poškodbo glave, s poškodbo roke pa jo je odnesel eden od policistov. Do neredov med nizozemsko in avstrijsko ekipo je prišlo že minulo sredo, ko so se navijači Ajaxa spopadli z avstrijskimi policisti, v pretepu pa sta bila ranjena tudi dva policista.

Dinamo naprej po drami v Moldeju

Zagrebški Dinamo si je napredovanje zagotovil na gostovanju pri Moldeju. Napet in dramatičen obračun se je končal z izidom 3:3, potem ko so gostje vodili tudi že s 3:0. Ob tem do domači zastreljali kar dve enajstmetrovki, v tretje z bele točke vendarle zadeli v polno, pred koncem ostali še z igralcem manj, vseeno pa bili blizu, da preprečijo Dinamu v naslednje kolo. Prva tekma se je končala z izidom 1:1.

 


Robert Beric Goal Ajax 0 - 1 Rapid Vienna... by funnyno1  


Louis Schaub Goal Ajax 0 - 2 Rapid Vienna... by goals5


Goal Arkadiusz Milik - Ajax 1-2 Rapid Vienna... by Video-Live

Kvalifikacije za ligo prvakov, 3. kolo, povratne tekme:

Molde - Dinamo Zagreb 3:3 (1:3) 1:1

Apoel Nikozija - Midtjylland 0:1 (0:1) 2:1

Ajax Amsterdam - Rapid Dunaj 2:3 (0:2) 2:2
(Robert Berić je dosegel prvi gol za Rapid)

Monaco - Young Boys Bern 4:0 (0:0) 3:1

Sreda, 5. avgust:

16.00 Astana (Ilić) - Helsinki
18.30 Karabah Agdam - Celtic Glasgow
18.45 Sparta Praga - CSKA Moskva
19.30 Bate Borisov - Videoton Szekesfehervar
20.15 Basel - Lech Poznan
20.30 Brugge - Panathinaikos Atene
20.30 Malmö - Salzburg
20.45 Šahtar Donjeck - Fenerbahče Istanbul
20.45 Partizan Beograd (Balažic) - Steaua Bukarešta
20.45 Skenderbeu Korca - Milsami Orhei
20.45 Viktoria Plzen - Maccabi Tel Aviv