Vidmar podaljšal z Domžalami do 2018

Slovenski vratar Nejc Vidmar je z Domžalami podpisal novo dveletno pogodbo.

Objavljeno
20. avgust 2015 21.09
NOGOMET Olimpija - Domžale
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Domžale - Izkušeni slovenski vratar Nejc Vidmar je z Domžalami podpisal novo dveletno pogodbo in bo v klubu ostal vsaj do konca sezone 20017/18.

26-letni Vidmar se je Domžalam pridružil pred desetimi leti in svojo pot v klubu začel v kadetski selekciji, za člansko pa je debitiral 23. avgusta 2009 v Ljubljani. Ljubljančan je za Domžale odigral 191 tekem, od tega 165 v slovenskem državnem prvenstvu, in v šestih letih osvojil en naslov državnega prvaka, pokalni naslov in superpokalni naslov.

»Zelo smo veseli in zadovoljni, da bomo z Vidmarjem sodelovali tudi v prihodnje. Nejc je eden od temeljev naše ekipe in postaja legenda Nogometnega kluba Domžale. Gre za enega najboljših in najbolj prepoznavnih igralcev najmočnejše slovenske lige, ki se je ustalil tudi v reprezentanci Slovenije. Tudi s tem podaljšanjem pogodbe jasno nakazujemo naše ambicije v prihodnosti, ko želimo lanske razultate še nadgraditi. Letošnjo jesen bomo podaljšali sodelovanje še z nekaterimi od nosilcev igre ter tako poiskušali stabilizirati tako tekmovalne rezultate kot tudi dolgoročno poslovanje kluba, s čimer bi našo organizacijo dvignili na še višjo raven. Z igralci kot je Nejc sem prepričan, da nam bo to tudi uspelo,« je dejal športni direktor Domžal Matej Oražem.

Vidmar ohranil mrežo nedotaknjeno 1002 minuti

Nejc Vidmar je v pretekli sezoni poskrbel tudi za dva rekordna dosežka. V državnem prvenstvu je bil nepremagan kar 1002 minuti, poleg tega pa je kar 21-krat ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, kar ni uspelo še nobenemu vratarju v slovenski ligi.

Vidmar je bil v svoji karieri dvakrat vpoklican v državno reprezentanco. Prvi vpoklic je dočakal letošnjega marca, drugega v mesecu juniju, pri čemer še čaka na premierni nastop.