Vijolična generalka brez zmage (VIDEO) 

Slovenska nogometna prvoligaša Maribor in Rudar sta se tik pred nadaljevanjem sezone DP razšla brez zmagovalca (1:1).

Objavljeno
19. februar 2017 08.36
uho*Rudar Velenje - Maribor
J. P.
J. P.

Maribor - Nogometaši Maribora, vodilnega prvoligaša po jesenskem delu sezone, so po nizu pripravljalnih dvobojev v Prekmurju, na Madžarskem in v Turčiji generalko pred spomladanskim nadaljevanjem sezone opravili pred domačimi navijači v Ljudskem vrtu, v kateri so se z velenjskim Rudarjem razšli brez zmagivalca, z 1:1.

Mreža gostov se je zatresla že v tretji minuti, ko je podajo Dareta Vršiča izkoristil Luka Zahović in matiral Mateja Radana, vendar pa so sodniki gol razveljavili zavoljo prepovedanega položaja. Je pa zadetek obveljal v 34. minuti, ko je Marko Šuler s pravočasnim odzivom izbil žogo, ki jo je Damjan Bohar z globinsko podajo preusmeril do Milivoja Novakovića, ki je bil hitrejši od dveh branilcev, se znašel iz oči v oči z Radanom in ga tudi spravil na hrbet.

Velenjčani so izenačili v 55. minuti. Po prekršku Mitje Vilerja v kazenskem prostoru nad Mitjo Lotričem sodnik Slavko Vinčič ni okleval in je pokazal na belo točko, s katere je Bojan Vrućina z natančnim strelom razparal mariborsko mrežo. »Vijoličasti« so vnovič zadeli že štiri minute pozneje, a se je bil Zahović že drugič ujel v ofsajd-zanko. Še zadnjo čudovito priložnost, da bi zmaga ostala doma, je v 84. minuti zapravil Vršič, ki je namesto mreže zatresel vratnico.